söndag 22 maj 2011

Smått och gott!

Efter förra allsvenska omgången gjordes en lista i sportbladet på spelare som du inte ville byta plats med enligt tidningen.
En var Micke Dahlberg, en var David Elm! Nu verkar det som så att det bästa för de spelare som inte gör mål eller enligt skribenten inte presterar är att möta AIK! Det är tydligen det enklaste lag att göra mål på. Så är du enligt sportbladet en forward utan talang ska du möta AIK!

EIS dam ångar på i trean, nu är det synd att division 1 lags B-lag får spela i samma division. Det bör vara för stor skillnad på div.1 spelare och spelare i trean. Max en division skulle få skilja, eller skulle finnas en A-trupp på exempelvis 13 spelare, där endast tre spelare fick spela i B-laget. Likadant skulle det vara i övriga serier mellan A-lag och B-lag. Jag är medveten om att det kan bli spelarbrist i A-laget, men av ex 13 spelare fattas det sällan mer än 5-6 stycken. Då skulle lagen givetvis plocka från B-truppen, men är man skadad i A-truppen så kan man rimligtvis inte heller spela i B-laget! Tillhör du B-truppen så ska du spela där oavsett om du får spela i A-laget ibland, sedan kan det finnas möjlighet att förändra A-truppen, men endast efter halva säsongen.
JIF tog en storseger, 8-0 på Nöbbele. Nu gäller det att vara kvar på jorden till nästa match, en sak som varit svårt för JIF tidigare år.
Nybro halkade ner till negativ kvalplats efter 3-3 i Alstermo. Just Alstermo har jag inga roliga minnen ifrån vad det gäller sportslighet när vi var där med Johansfors ungdomslag!
Gullabo/Gullaboås är i toppen givetvis! Men att Puke är där är en sensation sett till förra säsongen.

3 kommentarer:

  1. Intressant tanke ang A-trupp och B-trupp, men hänger inte riktigt med. Får man plocka hur många spelare som helst från B till A? Då är det ju bara att ha de flesta registrerade där...?

    En annan tanke är att du får registrera en trupp på max 25 spelare till A-truppen och det är endast dessa som är registrerade som får deltaga i A-laget. Av dessa 25 så kan det ju i sin tur finnas en gräns på att max 5 spelare tex får spela i B-laget. Inte från föregående match som det är nu utan totalt av dessa 25.

    Man borde rimligtvis klara sig på endast 25 spelare per säsong till ett A-lag, nackdelen är ju att har du registrerat alla platser så finns det inga över, men det hänger ju på planeringen...

    Skulle kunna skriva ännu mer, men de f

    SvaraRadera
  2. Jag anser att varje lag med B och C lag i ett rakt seriesystem måste registrera en A-trupp på minst 13 spelare som enbart får spela där. Från B laget till A-lag har väl aldrig varit någon gräns. Antal registrerade A-truppspelare måste gå efter spelarantal totalt. Men vad jag menar är att A-spelare aldrig får delta i B-lag!

    SvaraRadera
  3. Förstår din mening och håller med.
    Sen går det ju alltid diskutera hur man ska gå tillväga men det lägger jag inte mer kraft på nu :)
    För övrigt, bra blogg, fortsätt så!

    SvaraRadera