onsdag 4 maj 2011

Låt de unga spela boll!!!!

Hur ska man bedriva fotbollsträningen för de unga lirarna, 7-10-åringar?
Det talas mycket om att det ska vara mycket lek i de tidiga åren, men av erfarenhet så vill de som är riktigt intresserade av fotboll träna just fotboll även när de är 7 år.
Jag anser också att är det fotbollsträning som bedrivs, så ska det vara fotboll man ska ägna sig åt! Däremot kan och bör själva fotbollsinlärningen vara lekfull och fylld med bolltouch. Jag tycker också att ska det spelas en match mot ett annat lag, så är det vinna som ska gälla! Finns ingen anledning att försöka lura spelare med att säga att det inte spelar någon roll hur det går resultatmässigt. Att däremot lära sig förlora och att vinna med respekt för motståndaren är viktigt givetvis.
Man behöver inte vara på en fotbollsträning om man väntar sig att det ska bli kull eller kullerbyttor, det finns andra forum för det.
Vidare så tvingas nästan alltid spelare som dribblar mycket att passa bollen! varför? Det är faktiskt så att har man begåvats med att vara duktig en mot en redan i tidig ålder, så ska man fortsätta utveckla det. Det är lättare att lära sig passa bollen när du blir äldre än att lära sig dribbla. Du kan t.o.m bli utskälld om du råkar hålla i bollen för länge i 8,9,10-års åldern, katastrof!
Låt de unga utveckla det de är bra på och låt dom spela fotboll hur tidigt de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar