tisdag 10 maj 2011

Hyllningar och förväntningar.

Det är alltid kul att se och höra experterna efter att en spelare gjort något bra. Superlativen verkar aldrig sina och helt plötsligt efter ett mål eller en dribbling finns inga gränser för dessa spelare. Det måste väl finnas någon "nu bör vi lugna oss lite" person som kan se lite nyanserat på varje spelare och prestation. Igår gör Simon Thern ett mycket snyggt mål för HIF och Niklas hult avgör mot Norrköping, bra gjort av mycket duktiga spelare, men det krävs för de flesta mycket mer för att hyllas som världsstjärnor redan nu! Däremot är de riktigt bra och kan bli stora stjärnor, men vi måste väl ha några superlativ kvar då också, eller hur?

David fick börja på bänken mot Norrköping, inget konstigt med det. Elfsborg har vunnit och spelat bra två matcher i rad när han varit skadad, därför ingen anledning till att ändra lag. Han kom in 30 kvar vid underläge 0-1, och efter 90 hade elfsborg vänt och vunnit.

Vidare så räknas enligt de sk experterna inte att vara proffs i Holland! Varför? Holland är rankat 7:a i europa och var allsvenskan är rankad vet jag inte. Därför är det konstigt att det ligger så mycket fokus på Celtic, eftersom skottland har en liga lika intressant som den isländska! Det rapporteras mer om Ljungberg som inte ens är på bänken i Celtic, än om Mellberg i Grekland, konstigt!
Oftast tas det för givet att svenska spelare ska ta plats i startelvan när de blir proffs, varför? Sverige som landslag är rankat oerhört lågt, och svenska spelare har inte den status som experter tror. Ta ett lag som Fulham där David spelade, vid en landslagssamling så försvann 15-16 spelare till olika landslag, de flesta högre rankade än sverige. Jag menar då är det Fulham vi talar om! Att då som David, som inte spelat i sveriges landslag lyckades ta en startplats ibland är imponerande gjort. Likadant är det i Holland, många nationer i varje lag och de flesta högre rankat än sverige. Då är det bra att som Broakullabo ta en plats i en startelva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar