lördag 14 maj 2011

Laget eller jaget??

Idag på morgonen diskuterade vi varför vissa fotbollsspelare blir målvakter, vissa backar osv. Jag anser att det handlar om hur din tränare använder dig på planen i ungdomsåren.
Det finns spelare som älskar att skjuta och göra mål redan första gången de beträder en gräsplan, sedan finns det dom som inte trivs i dribblingssituationer utan är lite avvaktande ute på planen, och tar därmed automatiskt en mer defensiv roll. Sedan har vi de spelare som man som tränare litar mycket på både offensivt och defensivt, dessa spelare blir ofta mittfältare.
Det är ingen slump att jag fostrade många mittfältsspelare som ungdomsstränare i Johansfors. Jag tycker det är viktigt att alla spelare lär sig ta ansvar för laget. Jag har sett massor med spelare i pojk- och seniorfotbollen där anfallare står längst upp och gnäller för att laget släpper in mål, eller för att de inte får bollen hela tiden så de kan göra mål och ta åt sig all ära. Spelare som är hur glada som helst när han gjort tre mål, trots att laget förlorat med 4-3. Vi kunde haft sådana spelare i Johansfors också, men när man får spela på olika platser redan från början, lär man sig att det är ett lagspel, där spelare utför olika uppgifter på planen. Man vinner som lag och man förlorar som lag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar