måndag 16 maj 2011

Fotboll är ett psykologiskt spel!

AZ skulle bara spela minst oavgjort så var europaplatsen klar! Men det blev ett riktigt bottennapp med 1-5 i baken. Nu räckte det trots det till europaspel, tack vare ett kryss mellan Groningen och PSV.
Heerenveen avslutade med en 0-0 match, och kan lägga en konstig säsong till handlingarna. Efter höstsäsongen var det toppkänning med näst flest gjorda mål, i vår har det inte fungerat alls och till slut blev det en blygsam placering i tabellen.
Både Rasmus och Viktor har gjort en klart godkänd säsong, där det funnits både toppar och betydligt sämre insatser men helheten riktigt bra!
Elfsborg spelar ikväll borta mot ett hemmastarkt Trelleborg, om David spelar vet jag inte men jag tror det finns stora chanser till att hänga med i toppen efter matchen.

Såg Nybro igår eftermiddag, Nybro har ett spelarmaterial som gillar att rulla bollen på marken. När de tillåts göra det är de riktigt trevliga att titta på. Men när det blir mycket kamp eller när de hamnar i underläge tappar de allting. Igår fanns offensiva tendenser i första halvlek fram till Moheda gör 0-1 i slutet av halvleken, därefter lyckas ingenting och i andra halvlek skapas inte en enda målchans. Slutresultatet 0-2 satt jag bara och väntade på.
I dagens östran sågar verkligen Gitselov sitt lag! Med så många unga spelare i laget krävs det något som hjälper dem att komma ur den negativa spiral de är inne i. Att såga mittbackar, eller säga att man vill rensa ut hela laget och satsa på unga spelare är inte speciellt psykologiskt. Kan man spela med så mycket yngre lag än Nybro gör? Det är tyvärr begravningsstämning på viktoriavallen för närvarande, nu krävs att alla hjälps åt både på och utanför planen.

1 kommentar: