torsdag 21 april 2011

Bra hemvändarstart!

Bollen är rund och allt kan hända över 90 minuter i fotboll! Matchen igår visade med all tydlighet alla de olika ansikte en match kan innehålla. Elfsborg tog tag i taktpinnen direkt från start och kalmar fick jaga boll, 0-1 ( Elm) efter fem minuter var logiskt i det läget och det såg ut som om det var en tidsfråga innan nästa mål skulle komma. Men elfsborg fick ingen utdelning och KFF började tugga sig in i matchen. När Erik gör 1-1 efter drygt en halvtimme börjar en ny fas i matchen, Kalmar tar över och fortsätter in i andra halvlek. De gör rättvist 2-1 med 20 minuter kvar, men nu vänder det igen! Elfsborg börjar springa igen för att nå en kvittering och skapar ett par bra chanser i slutet, men 2-1 står sig tiden ut och det är bara att konstatera att Kalmar blir svårslaget på pippiarenan iår.
David gör en klart godkänd insats tills en baksida lår tvingar honom av planen. Mest besviken är jag dock på elfsborgs mittfält, duktiga och bolltrygga offensivt men otroligt loja i det defensiva jobbet. Kalmar hade oceaner mellan backlinjen och mittfält och det är jobbigt att bjuda på.
Kalmar var också duktiga på att utnyttja elfsborgs offensiva kanter, allt som oftast löpte KFF:s backar upp och skapade två mot en lägen mot Elfsborgs ytterbackar.
Trevlig match att titta på med flera ganska tuffa dueller. 9000 är bra, hoppas de hittar dit mot syrianska också!