torsdag 14 april 2011

Alla vill bli fotbollsproffs!

Vad är det som skiljer fotbollsspelares karriärer åt?
Många spelare är på ungefär samma nivå i pojk och ungdomsåren, flera spelare spelar tillsammans i lägre divisioner utan att skillnaden är så stor.
När David spelade i Nybro spelade han vänsterback och flera självutnämda experter såg ingen fotbollsframtid för honom. Han lämnade Nybro för Emmaboda, allt för att hitta glädjen med fotboll igen. I EIS spelade han offensivt, men gjorde inte massor med mål och många mer eller mindre kunniga tyckte att han inte var något särskilt. Men efter halva säsongen i div 4 fick han testträna och testspela med Falkenberg, och lyckades övertyga och få ett kontrakt med superettanklubben som forward. Han hade aldrig spelat forward i något lag förrän nu 2004, 21 år gammal.
Hur karriären fortsatt sedan dess vet de flesta, men frågan är fortfarande vad är det som avgör en spelares karriär, när man i mångas ögon inte ens är bra i div 4? Varför lyckas inte de spelare som enligt den lokala expertisen är hur bra som helst och BORDE spela i allsvenskan? Tro mig, det har funnits ett antal sådana spelare i alla föreningar genom åren.
Jag vill inte namnge någon, men i emmaboda kommun har det sedan slutet på 70-talet funnits många duktiga spelare lokalt sett, men inte många har lyckats nå europa,allsvenskan,superettan eller nuvarande div 1.
Den här diskussionen är oerhört intressant och jag kommer ta upp ämnet igen.

Ikväll långpromenad runt svartbäcksmåla i en underbar vårkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar