lördag 13 oktober 2012

Sluta snacka mod nu, visa det!

Färöarna borta ska som vanligt vara en klar svensk seger enligt media! Det blev seger, men det blev tufft och det krävdes att Sverige maskade sista fem!
Att Sverige har så svårt att hålla ett bra passningsspel är en gåta, spelarna var för sig är i de flesta fall riktigt bra spelare som i flera fall tillhör topp fem i sina klubblag!
Det måste bero på direktiven från ledarna, de vågar inte misslyckas på planen trots att Hamrén utåt påstår att han vill se mod. Visar någon mod och gör det lilla svåra så bestraffas han och blir utbytt eller petad. Vad måste spelarna göra för att lyckas?
T.o.m Färöarna har ett passningsspel som är bättre än Sveriges! hur kommer det sig att det svenska passningsspelet oftast blir stillastående och långsamt oavsett vem som spelar? Det har alltid sett likadant ut i svenska fotbollslandslaget, de spelade inte bättre fotboll -94 än de gör nu. Men däremot hade de där lilla flytet som krävs för att lyckas. Fanns inte en match -94 som svenskarna dominerade med strålande fotboll. Nu krävs att spelarna vill ha bollen i varje situation! för att få trygghet i spelet kommer det att bli en del felpass i början innan alla känner större och större mod och självförtroende. Låt en spelare göra ett misstag utan att han blir sågad direkt!
Just nu finns bara frustration, otrygghet och en känsla av att de vill att matchen skall ta slut! Finns ingen glädje eller en positiv inställning till matcherna! De säger en sak utåt och menar en helt annan inombords!!!

2 kommentarer: