torsdag 18 oktober 2012

Berg och dalbana i 93 minuter!

En vansinnig match utspelades i Berlin i tisdags!
Sverige mötte ett av världens bästa lag på sitt allra bästa humör i första halvlek, och med sin defensiva och låga försvarsspel var rena självmordet mot dessa spelskickliga tyskar.
Att backa hem och samlas runt egna straffområdet har aldrig varit någon bra taktik, då bjuder du in motståndaren till avslutslägen nära mål istort sett varje anfall. Samtidigt finns inget utrymme till anfallsspel när du har sjuttio meter till andra målet.
Svenskarna tappade boll tidigt när de vann boll p g a att tyskarna hela tiden fanns nära de svenska spelarna direkt, därför blev det ett jäkla jagande utan boll i fyrtiofem minuter och 3-0 i baken.
Det fanns inte mycket som talade för Sverige i andra halvlek, men jag tycker att Rasmus var en av få som försökte hålla i bollen lite och verkligen hittade upp på Elmander eller Zlatan emellanåt.
Till andra halvlek kom Kim in och hade allt att vinna, och lyckades komma helt rätt in i matchen och vara den som var tungan på vågen mot en bragd som sällan upplevts i svensk fotbollshistoria.
Jag var nära att byta till annan match när tyskarna gjorde 4-0,men stannade kvar och det som sedan hände var enormt!
Tyskarna uppträdde exakt som svenskarna gjorde första timmen, blev passiva och tafatta. Svenskarna gjorde som de ville helt plötsligt och kunde t o m ha vunnit matchen!
Vi skäller ofta på svenskarna och speciellt första halvan i tisdags,men tyskarna var precis lika tama sista halvan och visade att det mentala spelar väldigt stor roll.
Alltså skulle Sverige gått ut till match med en offensiv inställning och en tro på mirakel, istället för att backa hem,bli passiva och bara hålla emot. Exakt samma fega taktik som fällde dem mot Ukraina i EM, Varför? Ett uttalat lågt försvarsspel från start gör spelaren passiv, du tappar agressivitet redan från start och du ger motståndaren onödigt mycket extra meter och tid!
Rasmus har börjat komma närmare mål toppar svenska skytteligan tillsammans med Zlatan med två mål. Han gör också en enorm arbetsinsats och missar knappt n enda passning, bra match och får kröna det med 4-4målet med matchens sista spark! Stolt farsa!!