tisdag 9 oktober 2012

Det är mycket nu!

Håller med Niclas Wassmo i östran angående lärarnas vetlösa krav på 10000 per månad i löneökning! Det är både provocerande och ett stort hån mot andra yrkesgrupper som också gör ett jobb för samhället. Sedan har vi ju det faktum att den svenska skolan blir allt sämre jämfört med andra europeiska länder. Hur kan man motivera ett sådant ökningskrav? Att studierna kostar är inget argument, det gör det för de flesta, plus att det vet man väl om innan utbildningen börjar!
----
Sedan har vi det där ordet "hen" som tydligen blir mer och mer utbrett! I min värld finns det antingen en han eller en hon! hur något mittemellan ser ut skulle jag verkligen vilja se.
Mycket korkat har jag hört, men detta är bland det mest dumma!
----
Hoppas verkligen inte ryktet om att IKEA ska köpa Orrefors stämmer! Då är glasrikets värsta fiende inne i det allra heligaste och kommer driva bort ännu fler från marknaden.
Skulle vilja se Orrefors sälja 4-packs glas för 29:-, snacka om nerköp för ett av Sveriges största varumärke!
----
Nu har vildsvinen hittat till Johansfors IP också! Något måste göras åt dessa skadedjur, värre än mördarsnigeln!
----
Fotboll
AZ förlorade borta mot Twente med 3-0, mycket beroende på att laget fick två man utvisade i samma minut! Det är svårt att slå topplagen om man oftast får en  eller två utvisade varje gång! Viktor fick trots förlusten högt betyg för sin insats. Bra form just nu.
Elfsborg tog en sen trea borta mot GAIS, en oerhörd viktig seger i kampen om guldet. trots att det hela tiden klagas på konstgräset är det att föredra alla dar i veckan om man erbjuds en sån matta som gamla ullevi visade upp! David utbytt  med kvarten kvar, har det tufft just nu men det brukar gå upp och ner för de flesta.
CSKA vann derbyt mot Spartak med 2-0 och hänger på i toppen, stabil insats av Elm och givetvis en skön seger över Källström med ca 60 000 på läktaren!

2 kommentarer:

  1. Har du tänkt på att skolan kanske blir sämre på grund av att de mest lämpade och duktiga inte vill arbeta för 22 500:-

    Kan ett argument vara att sedan början på 80-talet så har övriga grupper som jobbar för samhället (som du skriver) fått en ökning på 86% och lärarkåren 69%....

    Håller dock med om att 10 000 var provocerande!

    SvaraRadera
  2. Jag jobbar inom vården för 22000:-.. Jobbar helger o kvällar medans lärarna har väldigt mycket ledigt på vissa lov.. Skolan är stängd alla röda dagar men vi jobbar på som det vore en vardag med en väldigt dålig ob-tillägg.. Tycker dom ska vara nöjda med sin löneökning.. Jag fick 600:-..

    SvaraRadera