söndag 15 januari 2012

Tipselit förstör för många!

Det finns många olika åsikter när det gäller fotboll, inte minst när det gäller ungdomar. Det är trist att så många bra spelare tappar motivation och intresse när de som 15-16 åringar blir värvade in i tipselittrupp, bara för att två tre år senare måste tacka för sig och känna sig som en spelare som inte håller måttet!
Om dessa spelare istället kunnat fortsätta i sin klubb för att sedan jobba sig upp divisionsmässigt hade de fortfarande haft motivationen och hoppet kvar om att bli en bra spelare.
Nu tas det in en mängd bra spelare i det absoluta toppskiktet från distriktet utan tanke på personen i fråga! Man ser bara till klubbens bästa och struntar i att flertalet av spelarna som man ratar slutar med fotboll bara för att de tappat motivationen och glädjen, och då är de bara 18-19 år! Viktigt att inte bara se till den promille som lyckas ta sig igenom tipselitgallringen,utan även till de som man skickar bort som andra eller tredjesortering!
Hur många av alla tipselitspelare i Kalmar har spelat i A-laget genom åren? För det är väl så att man värvar in spelare för att de ska bli A-lagsspelare.
Viktor spelade div 3 och div 2 med Nybro, gick sedan till Falkenberg i SE och därefter till KFF och då som 21 åring.
David spelade också div 2 och 3 med Nybro, spelade sedan div 4 innan han hamnade i Falkenberg i SE. Kom till KFF som 24 åring!
Rasmus spelade div 5 i JIF och div 4 med EIS innan han kom till KFF som 17 åring ( inte till tipselit )
Jag tycker att unga spelare inte behöver gå till en storklubb för tidigt,är du bra så kommer chanserna ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar