lördag 21 januari 2012

Reflektioner!!

Lite reflektioner på händelser som irriterar!

Resturangmomsen är väl jättebra för de som äger resturang! en halvering av momsen innebär mer vinst. Det blir varken fler arbetstillfällen eller lägre priser på maten. Varför inte sänka momsen för alla företag om myndigheterna tror på mer jobb och lägre priser?

Norge är förbannade för att Slovenien medvetet släppt in det antal mål som krävdes för att de själva skulle få så mycket poäng som möjligt med sig in i nästa runda av handbolls EM. Och? Nu är reglerna sådana i EM att man kan spela på andras resultat och att man får med sig poängen enbart från de lag som går vidare. Sloveniens beteende må vara sportsligt tveksamt, men de gör det för att få egen fördel och då skiter de givetvis i Norge.

Att jerringpriset kan vara så infekterat! Ett pris som folket bestämmer utgången i kan aldrig vara fel, eller? Media måste vara konsekvent i sitt tyckande, härom veckan var det en omröstning om Guidetti skulle vara med i EM truppen eller ej och då var folkets röster ett tydligt tecken på att han skulle med! Samma folk röstar även på jerringpriset och då bör det vara lika rätt, eller?

Att svenska spelare går ut i pressen och hotar med att byta landslag är fruktansvärt svagt! Det är faktiskt en hel del spelare som inte blir uttagna i landslaget. Om detta ska fortsätta anser jag att de som har fler medborgarskap redan från första samlingen på elitpojklägret ska bestämma sig för vilket land de vill representera. De ska inte få ta plats för andra spelare genom hela landslagstiden för att sedan tjura ihop när de inte blir uttagna bara för de tror sig platsa!!

Medias påverkan enorm tyvärr! Det senaste exemplet är att TV 4 bestämt sig för att visa alla John Guidettis matcher med Feyenoord. allt enbart för att mediadrevet tycker att han ska med till EM! Sjukt. Däremot gör han det bra och ska givetvis vara med i diskussionen, det är inte det jag har något emot. Fotbollskanalen kommer att skriva in honom i truppen, det funkar bara så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar