onsdag 28 mars 2012

Glasrikets smala tänk!!

Intressant artikel i dagens Barometern om att regeringen eventuellt kan tänka sig satsa lite miljoner i glasriket. Annie Lööf kommer att vara länken mellan regeringen och regionen. Nu ska det till ett möte på Art hotell i Kosta, där kommunalråd, representant för glasriket och konstigt nog representant från Kosta/Boda ska finnas med! Som jag tidigare påpekat så är inte glasriket bara Kosta/boda, men det skiter glasriket fullständigt i.
Om det nu skulle komma någon miljon till undsättning för glasriket så hoppas jag verkligen att det blir till del för samtliga aktörer inom riket av glas. nästan  alla bruk har problem på olika sätt och är givetvis i lika stort behov av stöd som den största koncernen. Sen tycker jag att om nu något bruk skulle delta på mötet i Kosta så vore det väl mer naturligt att skicka dit Mats Jonasson från Målerås, en som verkligen visat att man kan lyckas även i svåra ekonomiska tider! Det måste väl vara bättre att skicka dit en person som bevisligen gör rätt,  och inte skicka dit en representant för en koncern där bara Kosta finns kvar i stort sett och där det enbart går utför. Det fungerar inte längre att lita på varumärket Kosta/Boda, utan  Glasriket AB måste vidga sitt smala synesätt och visa vad som verkligen finns och utveckla allt!
Jag är medveten om att vi i Johansforshyttan enbart har en glasbutik just nu, mycket beroende på att vi inte hade råd med egen hytta. Men då fanns inget Glasriket AB eller kommunalråd till stöd på samma sätt som det nu gör i Åfors och för Kosta/Boda! Jag tror att det finns fler bruk som upplever att det är ganska tufft just nu och skulle uppskatta att glasriket gick in med samma kraft och stöd till alla sina samarbetspartners och betalande medlemmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar