lördag 9 juli 2011

Fysik mot teknik 0-1!

Igår skulle gruppettorna england och tyskland avancera till semifinal. Det fanns liksom inget annat för alla som begriper fotboll. Det är bara det att oftast finns det motståndarlag som också vill vidare. I ett VM finns inga givna matcher, speciellt när man kommer in i slutspelet.
Jag såg inte Frankrike gå vidare, men tydligen var de det bättre laget. Japans seger mot Tyskland var hur rättvis som helst, japnskorna gjorde nästan som de ville när de hade bollen. Jag har sällan sett ett så favorittippat lag bli så utspelade som tyskorna blev igår. Kul att se så bollskickliga spelare som de japanska,tyskorna såg ut som stora orörliga kolossor i jämförelse.
Det är faktiskt inte omöjligt att alla grupptvåor avancerar vidare från kvarten och när hände det i ett VM förut?
Sveriges damer har samma problem som herrarna i matcherna, svagt passningsspel där bollhållaren alltid hamnar i tidsnöd efter tre,fyra pass inom laget. I jämförelse med många andra nationer ser det ofta ut som svenska spelare helst inte vill ha bollen. Rörelsen utan boll blir efter en stund obefintlig och det är ett tecken på rädsla att göra bort sig, att göra fel.
Det är detta som gör att fler och fler spelare med invandrarbakgrund dominerar våra yngre landslag. Dessa spelare tänker annorlunda, de älskar att ha bollen och helst aldrig ger ifrån sig den. Fram för modigare spelare!

1 kommentar:

  1. Det som imponerade med japanskorna i gårkväll var att de var överallt samtidigt. Vilken vilja och vilken energi dem visade upp i 120 min.

    SvaraRadera