onsdag 28 mars 2012

Glasrikets smala tänk!!

Intressant artikel i dagens Barometern om att regeringen eventuellt kan tänka sig satsa lite miljoner i glasriket. Annie Lööf kommer att vara länken mellan regeringen och regionen. Nu ska det till ett möte på Art hotell i Kosta, där kommunalråd, representant för glasriket och konstigt nog representant från Kosta/Boda ska finnas med! Som jag tidigare påpekat så är inte glasriket bara Kosta/boda, men det skiter glasriket fullständigt i.
Om det nu skulle komma någon miljon till undsättning för glasriket så hoppas jag verkligen att det blir till del för samtliga aktörer inom riket av glas. nästan  alla bruk har problem på olika sätt och är givetvis i lika stort behov av stöd som den största koncernen. Sen tycker jag att om nu något bruk skulle delta på mötet i Kosta så vore det väl mer naturligt att skicka dit Mats Jonasson från Målerås, en som verkligen visat att man kan lyckas även i svåra ekonomiska tider! Det måste väl vara bättre att skicka dit en person som bevisligen gör rätt,  och inte skicka dit en representant för en koncern där bara Kosta finns kvar i stort sett och där det enbart går utför. Det fungerar inte längre att lita på varumärket Kosta/Boda, utan  Glasriket AB måste vidga sitt smala synesätt och visa vad som verkligen finns och utveckla allt!
Jag är medveten om att vi i Johansforshyttan enbart har en glasbutik just nu, mycket beroende på att vi inte hade råd med egen hytta. Men då fanns inget Glasriket AB eller kommunalråd till stöd på samma sätt som det nu gör i Åfors och för Kosta/Boda! Jag tror att det finns fler bruk som upplever att det är ganska tufft just nu och skulle uppskatta att glasriket gick in med samma kraft och stöd till alla sina samarbetspartners och betalande medlemmar.

måndag 26 mars 2012

Holland, Miniläger och Glas

Nu var det ett tag sedan förra blogginlägget, så ni trodde väl att jag slutat. Men det har varit annat på g som gjort att det blivit ett litet uppehåll.
Veckan som varit inleddes med en ny Hollandsresa för anki och mig, Heerenveen var målet och träffa Vik med familj. Hugo växer och har en energi som gör en avundsjuk! Det blev cupmatch mot PSV också, en match som i första halvlek var ett litet övertag för SCH och Elm som målskytt,men där PSV i början av andra avgör med två mål inom loppet av fem minuter.
Torsdag till söndag hade vi i JIF ett miniträningsläger, bra uppslutning på passen som avslutades med en match mot Orrefors.
Ser bra ut i truppen so far, många spelare som visar att de vill vara med i premiärelvan. Det är en förmån att få jobba med så bra spelare för att vara på division sex nivå!
Vad det gäller jobbet så ser det ut nu att det kanske lossnar lite på kundsidan! En annan reflektion jag gjort är att en viss kvinnlig formgivare i åfors har uttryckt att glaset är för billigt! Och att dyrare glas skulle få fler människor att handla, märkligt tänkande! Jag anser att glaset du köper kostar en viss peng att tillverka, och därför behöver man inte lägga på i många fall flera hundra procent. Finns ingen anledning. Om folk tycker om att handla dyrt glas så skulle inget bruk behöva läggas ner.
Om nu regeringen ska göra något för glasriket så hoppas jag att alla får delav hjälpen och inte bara Kosta/Boda.
                                                          ALVE 1 ÅR!!!!

måndag 12 mars 2012

Gör mål om du kan!!

Intressant att ahonen tycker att man som fotbollsspelare inte får försöka slå en hörna mot mål. Det finns de spelare som gör saker på en fotbollsplan som man som tränare inte tycker de ska göra om bättre alternativ finns. Exempelvis skjuta mot mål när du är längre ifrån mål än 20 m, eller dribblar när det finns alternativ att passa.
Har du en spelare som kan göra det lilla extra i en match och kanske till och med gör mål,måste de få den friheten att försöka. I Rasmus situation ska han försöka eftersom han gjort mål på hörnor förr.

lördag 10 mars 2012

Allsvenskan och Europa league

Hur ser det ut för de allsvenska lagen just nu?
Har följt lagen på håll men tycker att årets allsvenska ser ut att bli en kvalitetshöjning, jämfört med 2011. AIK har väl inte gjort så mycket och kommer att få ett jobbigt år. Lyckas de komma på övre halvan får de som vanligt vara nöjda.
Elfsborg har en trupp som blandas av både ungt och gammalt, vilket gör att de blir trea i år igen.
Kalmar FF har en spännande trupp, kanske den mest intressanta sedan toppåren. Jag tror det räcker till andra plats 2012.
Göteborgslagen ser ganska bra ut samtliga! IFK tar guldet medan Häcken blir sexa och GAIS topp tio.
Malmö får ett svagt 2012! Topp åtta om de har tur.
Helsingborg får en baksmälla på grund av svagt målskytte, men en femte plats räcker det till.
Djurgårdens diktatorsfasoner hoppas jag inte belönas med framgång!
I övrigt finns inget av intresse. ÖSK och Peking blir som vanligt lag i ingenmansland!

I Holland tog AZ en väntad 2-0 seger mot Udinese, de håller samma klass som Roda ungefär! PSV lär vända mot Valencia och Twente möter ju ett bundesligalag så de går också vidare.

Tolgforsaffären känns som lite värre än Juholts småsteg!! Regeringen bör se över sina platser!!

söndag 4 mars 2012

JIF en positiv upplevelse!!!

Finns det något bättre för en fotbollsälskare än att stå intill en gräsplan i ett fantastiskt vårväder och se sitt lag i första riktiga träningsmatchen göra en riktigt bra match?
Nybro konstgräsplan var arenan och Orrefors stod för motståndet denna eftermiddag. Att spelarna lyckas ta till sig det vi tjatar om på träningarna och omvandla det i en match är ett tecken på intelligens och en positiv attityd att ta sig an uppgiften på och en  tro på det vi gör.
Det brukar finnas de spelare i ett lag som tror sig vara för lite mer än övriga och som anser sig så bra att de inte behöver göra som övriga i laget. Det finns inga sådana spelare i JIF! Här har alla en respekt för varandra och en stark gemenskap, vilket gör att varje spelare vågar göra ett misstag utan att bli hängd av en medspelare som givetvis alltid är prickfri!!
Det finns de spelare som anser sig vara givna i ett lag trots att de aldrig tar i och som har oerhört lätt för att tala om för andra vilka som borde spela eller vilka som är odugliga! Dessa individer har jag väldigt svårt för, speciellt som dessa spelare i de lägre divisionerna oftast inte spelat på någon högre nivå i sin karriär. De lever oftast i sin lilla sfär om att det inte finns något utanför Emmaboda kommun i fotbollsväg.
Johansfors är för mig en ny upplevelse när det gäller detta, kul!!

torsdag 1 mars 2012

Äntligen!!

Det bästa med landskampen igår var att de spelade bra som lag och att samtliga spelare gjorde en bra insats!
Efter två mindre bra insatser mot Danmark och England så fanns en liten oro att svenskarna kanske skulle få det jobbigt i EM. Men efter gårdagens match ger de oss ett visst hopp om ett intressant EM.
Tittar man närmare på spelarna så var det kul att Zlatan gjorde en så bra match som man nästan kräver av en spelare av hans stjärnstatus. Källström och Svensson bra defensivt men syntes knappt offensivt. Rasmus var nog laddad för spel centralt igår och tog med sig den laddningen ut på kanten, bra med boll och löpvillig i båda riktningar, bra! Toivonen i ovan roll har bra form och det var den som räddade godkänt. Backlinjen som spelade igår visade stor trygghet med boll, vilket gör att Sverige kan hålla bollen inom laget under längre tid och det i sin tur bidrar till att anfallsspelet blir klart bättre. Backar som får panik varje gång de får bollen och skickar långt gör att allt spel enbart blir beroende på att kontra vid motståndartapp.
Isaksson som oftast en säkerhetsrisk med fötterna!
Inhopparna bra! Larsson två mål, Holmén bättre än jag nånsin sett honom, Wernbloom stor pondus, Guidetti tyvärr lite för valpig, löpte för mycket utan tanke men det blir bättre nästa gång.