onsdag 8 februari 2012

Moderatförslag givetvis!

Hur tänker man när man lägger fram ett förslag om att man ska jobba tills man är 75 år? I min värld är det nog bara moderater som kan göra det. Allt beror på vilket arbete du har, jag tror t ex att det är tufft för en förskolearbetare att hoppa och skutta omkring bland barnen i 75 års åldern. Eller någon inom vården,med alla lyft mm. För ska du jobba efter 65 så ska alla jobba på lika villkor oavsett ålder!
Det faktum att alla blir äldre beror faktiskt på att många av de mest fysiska jobb har ersatts av robotar och andra maskiner.
Men detta är ett förslag från en man som aldrig behövt arbeta fysiskt. Jag tror att även de som arbetar med huvudet kan ha det jobbigt i 70-års åldern med alla dessa åkommor som drabbar hjärnan i hög ålder.
Detta innebär också att en elitfotbollsspelare bör kunna lira tills de blir ca 45 år utan problem!

2 kommentarer:

  1. Läst men inte förstått gäller tydligen för dig.
    Reinfeldt säger inte att alla ska arbeta till 75. Det han lite tillspetsat vill visa är att med en allt mer åldrande befolkning måste vi vara beredda att arbeta längre för att få en bra pension.
    Stefan Löfven säger i princip samma sak, fast han uttryckte det som "fler arbetade timmar" vid intervjun i Agenda i söndags. Han menar att man delvis kan nå detta genom att ungdomar tidigare kommer i arbete.
    Alla ledande politiker vet att Reinfeldt i princip har rätt, men samtidigt vet de (även Reinfeldt) också att hur länge man orkar att jobba beror på vilket yrke man har.

    SvaraRadera
  2. Jag menar vem ska tala om för ex en läkare som inte vet att han är lite dement att det är dags att sluta nu? Eller en riksdagsman som har som jobb att sköta landet, att han har problem som kanske inte syns utåt och han själv inte är medveten om? Sådana problem som ofta kommer med hög ålder. Det är exakt som det nu är med bilförare i hög ålder som inte inser sin begränsning!

    SvaraRadera