torsdag 9 februari 2012

Glasets framtid!

Om du har ett företag som går back månad efter månad så kan du till slut inte hålla på längre. Därför tycker jag inte att det är konstigt att Torsten jansson måste göra åtgärder som förhindrar blodflödet.
Tyvärr drabbas ofta  någon eller några när ett företag tvingas minska sina utgifter. Jag kan tycka det är lite konstigt att flera hundra personer går in i en grupp som vill ha ett bruk kvar, samtidigt som dessa personer troligtvis inte stöttat sitt bruk med allt för mycket inköp genom åren.
Om alla som verkligen brinner för bygden och dess verksamheter också bidrog ekonomiskt emellanåt, så kanske olika företag inte hamnade i så stora svårigheter!
Det funkar inte att bara visa sitt missnöje när det nästan alltid är för sent, utan hjälpa till under tiden! Tyvärr kan inte kommunen gå in med 30-40 miljoner till alla brukssamhällen.
All negativ mediarapportering om glasriket gynnar inte försäljningen, tyvärr är det bara dessa krisrubriker som når ut i landet och inte det att det finns många mindre hyttor och butiker som kämpar vidare i glasriket! Glasriket är inte bara Torsten jansson, utan alla tillsammans, men det förstår tydligen inte de olika kommunalråden i Emmaboda, Lessebo och Nybro. De får panik när något negativt händer i Kosta/Boda eller orrefors, istället för i media poängtera mångfalden i glasriket och ge glasriket en positiv bild utåt! Nu är det istället glasrikets död som de hela tiden vill förmedla i pressen, besynnerligt!!
Glaset är inne i en svår tid, bruksglaset har svårt att konkurrera med IKEA ( som är en stor bov för många branscher ) och konstglaset kräver ganska stor plånbok tyvärr!
Vad gör vi när de som nu tycker att glaset är något speciellt inte lever längre? ( de som har det riktigt genuina glasintresset är ofta de som jobbat med glas hela sitt liv) Då är det en ny målgrupp som måste lockas att handla glas, de som inte bryr sig om vad designen heter, utan att glaset de köper är både fint,användbart och billigt! Vilka bruk kan konkurrera med IKEA? Man kan tycka att IKEA borde tänka på att de kör många företag i botten, men de bryr sig givetvis inte om andra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar