måndag 27 juni 2011

Spelare saknar klubbkänsla!

Dagens fotbollsspelare är på något konstigt vis totalt likgiltiga för laget/föreningen de spelar i! Inför en säsong är alla beredda på att kämpa hårt, träna varje gång och alla säger sig acceptera att bli placerade som tolva,tretton i laget.
När säsongen börjar finns alltid ambitionen och viljan är stor att göra sitt yttersta för en plats i en startelva när serien drar igång. Men efter ett par träningsmatcher märker en del spelare att inte alla 25 spelare får plats i en trupp och börjar klaga och sluta träna. När serien börjar är det några till som ger upp när de inte tillhör startelvan och slutar eller ger sig iväg till annan klubb.
Det betyder att vara utanför startelvan är detsamma som ett nederlag för den enskilde spelaren, som därför lämnar för annat lag. Jag tycker därför att klubbarna måste få en viss ersättning för en spelare som lämnar när säsongen startat, som det är nu så kommer det till slut att bli så att lagen i division 4 elit, div 4 och div 5 inte har mer än en startelva som håller den klass som divisionen kräver. Division 6 lag däremot har oftast 25-30 spelare i sina trupper på grunde av att spelare söker sig lägre och lägre för speltid, till slut är det åskådarplats som gäller för dessa spelare. En spelare börjar en hård vinterträning i lag A för att tre lag senare sitta på läktaren i div 6. En förening måste kunna ställa krav på en spelare som går in i en säsong! Tillbaka med övergångspengarna igen, dock rimliga sådana!

1 kommentar: