onsdag 16 november 2011

Sverige spelar alltid i trygghetszonen!

Match mot england igår! Det måste vara en stor upplevelse för en svensk spelare att beträda wembleys matta och inför 50 000 ta sig an england, en klassisk fotbollsnation som har en viss övertro på sitt lag. Men igår visade britterna att de har en enorm bredd och stark konkurrens om platserna i elvan, något som kan vara nyckeln till att de kanske får den framgång som de länge tagit för givet i alla mästerskap.
Sverige har en del att jobba med, det absolut viktigaste är modet och tryggheten med bollen! Svenska spelare blir ofta stillastående både med och utan boll, det ser ut som om de inte vill ha bollen, att man är ganska nöjd om slipper vara den som gör ett misstag!
Vågar du inte som spelare göra något med bollen i en träningsmatch, så blir det tufft att prestera i en match som gäller EM-poäng.
Förbundskaptenen bör säga till spelarna att de får göra misstag så länge de försöker vara kreativa, vuill vara den som gör avtryck i matchen. ganska viktigt att alla i laget kan acceptera en annan lagkamrats misstag och ge en applåd för viljan att försöka.
Sedan är sverige inte en stornation i fotboll som kan mäta sig med britter, tyskar, holländare, kanske i en-två matcher på tio.
Mod och en tro på att man kan är det som ska skicka sverige till slutspel i EM!

Rasmus gör en ok match, men även han drabbas av försiktighet och spel i trygghetszonen, allt för att inte vara den som gör tabben, tavlan som fäller laget. Han liksom övriga måste göra det de är bra på även i landslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar