lördag 19 november 2011

kalenderdebatten!

Underbar debatt det blivit angående julkalendrarna i Elfsborg!
Många tycker att David blivit en sämre förebild för ungdomen  efter inlägget om kalendrarna, skrattretande!
Om detta är så upprörande för ungdomarna hur ställer de då sig till allt som händer på fotbollsplanen?
Är inte alla filmningar, fula kapningar, dåligt uppförande o dyl betydligt värre?
Jag tycker inte heller det är ok att sälja dessa förbannade kalendrar som varje förening delar ut till alla! Har du tre-fyra barn som ex spelar boll och de måste sälja tio kalendrar var, är det inte så jäkla lätt att som förälder stå där och tycka att det är en självklarhet att hjälpa föreningen.
Om istället alla föräldrar deltog på barnens träningar och matcher med fika, körning och matchställ mm så skulle föreningen slippa tvinga alla barn till nödvändig försäljning! det är alla föräldrar som tror att alla träningar och matcher  är en jävla avstjälpningsplats där andra ska göra jobbet för att sedan bli utskällda om deras barn inte får spela som tvingar fram debatten om kalendrarna.

2 kommentarer:

  1. Nej, det är inte skrattretande!
    Att det finns spelare som sysslar med filmningar, fula kapningar och dåligt uppförande är naturligtvis helt oacceptabelt, men det försvarar inte Davids agerande.
    Normalt skriver David nyanserat, men det har han väl inte ärvt från dig av ditt inlägg att döma.
    Mathias Svensson, en spelare med verkligt stort elfsborgshjärta, skriver: "Vi är en stor förening som jobbar som en liten. Alla är med och engagerar sig, spelare, ledare och kanslipersonal tillsammans."

    Mycket klokt sagt. Både du och David har anledning att ta till er det.

    SvaraRadera
  2. Debatten handlar faktiskt inte om att barn- och/eller ungdomsspelare ska sälja kalendrar utan om vuxna spelare som reagerar omoget. Vad är tio adventskalendrar för spelare som i många fall tjänar hundratusen kronor i månaden. David - som kommer från en småförening - borde veta Bingo-Lottos betydelse för föreningarna, inte bara som en inkomstkälla utan även ett sätt att få folk att gemensamt jobba för föreningens bästa.
    Anders Svensson intervjuades av Lotta Bromè i radion och han tyckte inte det var något uppseendeväckande alls att spelarna skulle sälja lotter så David verkar vara ganska så ensam i sin kritik. Inget ont om David - som jag gillar - men i det här fallet förstår jag inte alls hur ha tänker.

    SvaraRadera