tisdag 13 september 2011

Lite semester i Holland

Anki och jag startade resan mot heerenveen i torsdags eftermiddag för att övernatta på Ibis hotell i malmö. Just ibis gav lite nostalgiska minnen av ett träningsläger med Emmaboda IS som jag hade när jag tränade dem 2004. Billigt, bra beläget nära Malmö stadion.
Vi fortsatte resan tidigt fredag morgon, efter ett par stopp på vägen anlände vi till Heerenveen och till Vicke, Emma och Hugo vid halv sextiden på kvällen.
Det var härligt att träffa alla, men speciellt Hugo blev lite extra uppvaktad givetvis. Vi bevittnade träningen innan match på lördagsförmiddagen i strålande sol och 25 grader varmt. På kvällen bjöd jag övriga på en trerätters meny.
Natten till söndag var det ett av de värsta åskvädren jag upplevt, för att morgonen därpå var som bortblåst och en ny härlig dag vankades.
Söndag och tidig match för Heerenveen, redan 12.30 var det avspark mot lokalkonkurrenten Groningen. Viktor är numer lagkapten och fick inleda med att skaka hand med Petter Andersson, lagkapten i Groningen. Plus att han fick hälsa på den domaren som felaktigt visade ut honom mot NEC. Domarens kommentar var" vi börjar väl om från början " vilket viktor höll med om.
Vicke är defensiv central mittfältare, varifrån han styrde upp lagets defensiv totalt. Han höll sig i mitten och stängde effektivt alla ytor centralt. Det negativa är väl att det offensiva spelet hämmas en aning, men i lagets situation är det viktigare att det defensiva börjar fungera.
Han fick avsluta matchen som mittback efter en skada på en ytterback och gjorde även det bra. Måste säga att han är en riktigt bra lagkapten, med pondus och utstrålar en stabilitet som kan vara till stor nytta för laget framöver. 3-0 seger utan problem.
Efter matchen käkade allihop ute, innan vi började hemresan sen eftermiddag.
Vi åkte i ca tre timmar innan vi stannade och övernattade på ett litet motell, för att tidigt måndag morgon fortsätta mot burg för lite shopping av öl och vin mm. Klockan sju var vi åter i nybro efter några fantastiskt trevliga dagar i Heerenveen.
På lördagskvällen vann AZ sin hemmamatch mot Vitesse med klara 4-0. Rasmus som verkligen är i stöten, gjorde ett mål och assisterade till ett. Jag kan tänka mig att MFF kan få det tufft på Torsdag kväll.
David var placerad på bänken när Elfsborg havererade mot GAIS! Han fick komma in när det redan var kört, vilket han troligtvis inte är särskilt nöjd med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar