torsdag 15 september 2011

Lek eller???

Nybro IF har lite att jobba med. Jag har varit ungdomstränare mellan åren 1991-2000 och har sett föräldrar bära sig sjukt illa åt mot sina bollspelande barn.
Barn som i åtta,nio årsåldern blir utskälda av sin pappa för det stackars barnet inte är bra nog i pappans ögon. Att tvinga sitt barn att vara bra, bara för att du själv misslyckats bli en fotbollsstjärna är oftast det som ligger bakom pappans enorma prestationskrav på sin åttaåring!
Som ledare för smålandslaget hamnade vi ofta i en situation när papporna talade om för just sitt barn hur han skulle spela. Eftersom det oftast finns spelare med flera olika nationaliteter i ett lag, blir det problem för en ledare om varje barn måste lyssna och lyda sin pappa.
Därför kan det uppstå stora problem om ett barn blir bänkad eller borttagen från laget, flera pappor klarar inte av det utan kan ställa till stora scener som verkligen inte gynnar det egna barnet, och som oftast skäms för sin förälder i en sådan situation.
Det är jäkligt viktigt att ledarna får stöd och att övriga föräldrar visar vem de stöttar i en sådan situation. Man ska inte behöva porta föräldrar från att titta på sitt eget barns fotbollsspelande! eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar