tisdag 24 juli 2012

inlägg i fotbollsdebatten!

Vad händer i fotbollsdjungeln som är något att skriva om?
Jag måste gratulera Jonas Hansson, som nu i sin blogg får skriva om Zlatan! Men passa dig Jonas, du kanske blir petad nu för någon som har ett större namn! Bra blogg har du i alla fall.
----
David visade Kalmar var skåpet ska stå! Jag har varit på kycklingarenan två gånger  mot Elfsborg och hört mycket skadeglädje när KFF vunnit. Nu hoppas jag de tystnar något.
---
Nästa upprörande inlägg i fotbollsdebatten har gjorts av IFK Göteborgs huvudsponsor Prioritet Finans. Sponsorer ska inte lägga sig själva fotbollen! Vad hjälper det att de hotar med det ena som det andra, laget gör sitt bästa men fotboll är fotboll där ingen kan säga hur det ska gå innan. Begriper man som sponsor inte det så ska man inte sponsra fotboll från början. I framtiden så kräver väl sponsorer serieseger annars inga pengar!!!
---

måndag 16 juli 2012

KFF-Elfsborg

KFF-Elfsborg en märklig match! Det såg ut som två boxare som stod och jabbade mot varandra. Inte ett skott på mål förrän efter en halvtimme och ett kalmar som tilläts rulla boll i backlinjen i stort sett hela halvleken.
När Elfsborg gör 0-1 kom det som en blixt från klar himmel, för inget tydde på annat än 0-0 i paus. Efter elfsborgsmålet så var det Kalmar som piggnade till. För resten av matchen var det enbart KFF som skapade farligheter även om liret inte var något att hoppa högt över.
Elfsborgs tröghet och totala avsaknad av energi och vilja att vinna var det som var mest överraskande i mina ögon. Sedan började de gnälla på varandra redan efter tio minuter och det är tecken på frustration. Kff var klart bättre och vinner helt rättvist. Kul att se Måns insats, han har hela tiden en plan vad han ska göra när han får bollen och en vilja att utmana och tycker om offensiva en mot en. Sedan tycker jag norrmannen är riktigt bra.
Elfsborg har väl ingen som höjer sig, David spelar väl och vinner en del i luften i första halvlek, men försvinner liksom hela Elfsborg i andra. Att målvakten i elfsborg blir matchens lirare är oerhört märkligt! han gör inte en enda räddning som ingen annan klarat.
Elfsborgs avvaktande försvarsspel utan agressivitet är en märklig taktik!!

fredag 13 juli 2012

Sommarreflektioner!

Sommar! vilket också innebär mindre att skriva om, därav lite torka.
Nu verkar det som om zlatan blir fransosoch då blir givetvis den franska ligan superhet!!! typiskt svensk sportmedia.
Elfsborg kommer till gökboet på söndag, ska bli kul att se David spela igen, Hoppas han får starta!
AZ har börjat försäsongen med att spela matcher mot lokala amatörlag varannan dag typ. Varför kan inte allsvenska lag åka runt och spela mot mindre klubbar på försäsongen istället för att bara träna ihjäl sig. Det skulle också ge bra reklam och vara uppskattat i mindra föreningar.
Viktor har kommit in bra i laget och igår fanns även Rasmus med runt laget utan att spela.
----
Märkligt att turistbyråns personal inte har en aning om att det finns glasförsäljning i Johansfors! Vad krävs för att få jobb där?
Sedan håller jag helt med Markku vad det gäller turismen i glasriket och speciellt kommunens glasbruk. Jag har jobbat i johansfors i över trettio år och aldrig sett ett svagare år än detta! Luffaren har ingen aning om hur det sett ut i kommunen tidigare år, han har väl inte varit i boda mer än två år och då är det svårt att ha en bra jämförelse.