söndag 29 april 2012

Kort och massor med gott!!

FARFAR IGEN!!
Grattis Sanna o Rasmus till den lilla flickan!
..
Igår lirade Vicke sin etthundrade seriematch för Heerenveen! Seger med 4-2 borta mot Heracles Almelo är starkt eftersom det aldrig blivit en trea där. Med det resultatet är Heerenveen fortfarande med i racet om andraplatsen i ligan, som defenitivt kommer att avgöras först i sista omgången, och där fem lag kommer att vara inblandade.
..
AZ får klara sig utan Rasmus idag eftersom han haft nattvaka!
..
För vår egen del är den så efterlängtade seriepremiären avklarad. Det brukar alltid vara en viss anspänning just innan premiärer av någon anledning, men vi kunde ganska snabbt hitta rytmen i spelet och avgöra matchen tidigt i första halvlek.
Det som gladde mest är spelarnas vilja att jobba hårt och se till att motståndaren måste vara bra för att få igång ett ordnat spel. Älghult ger aldrig upp i matchen, vilket de ska en eloge för, det är lätt att sluta jobba och börja gnälla när det mesta går emot.
Det viktiga för oss nu är att ta med oss inställningen till Lenhovda på fredag och visa att laget som ska slå oss måste prestera på topp!
Övriga resultat i första omgången gav inga överraskningar, utan tippade topplag vann. Kanske Flerohopps förlust med så stora siffror är något överraskande, men Kosta är riktigt bra och det mest solklara laget till seriesegern!
..
Övrigt i lokalbollen!
- OAIK visar styrka
- Lindsdal visar på bräcklighet!
- Berga visar kraft
- Nybro visar tåga
- Färjestaden visar svaghet
- Bergkvara visar naivitet
- EIS visar ungdomsfotboll
- LBK visar trygghet
..
Till sist dagens " sagt i matchen"
Vid JIF ledning 9-1 med kvarten kvar att spela, så springer en av våra offside då säger en Älghultspelare följande ord som säger en del om kampandan i laget:
" grabbar nu börjar dom bli trötta, nu kommer misstagen!"

tisdag 24 april 2012

Hollandshelg!!

Fredag morgon klockan sex åker vi från Broakulla för en fyra dagars hollandstripp, Bengt,Mats,frallan,Eneberg och jag.
Efter ca elva timmar anlände vi till hotell Fajé precis i utkanten av Heerenveen city. Ett trevligt och trivsamt ställe och bara trettio fyrtio minuters promenad till Abe lenstra stadion.
Fredagkvällen tillbringades hos Vicke,Emma och Hugo, de bjöd på mat och dryck så det var ett nöjt gäng som gick hemåt i natten.
Lördag började för egen del med ytterligare tid med lille Hugo som imponerade med nytagna steg och en passion för gitarrspel!
Sedan blev det mat med övriga gänget innan vi anlände till arenan för Heerenveen mot Vitesse. Matchen var väl ingen höjdare, men inramningen och vårat humör var det inget fel på. 1-1 var väl rättvist trots allt och vicke var lite mer defensiv än vanligt lite beroende på en lätt förkylning i kroppen.
Söndag morgon avresa till Alkmaar en och en halv timme bort, det var tidig match AZ-Venlo så tiden innan matchstart blev hotell Tulip inn och förfriskningar! 2-1 till AZ, som dominerade chansmässigt i en sömnig och ganska loj tillställning. Vi var ändå nöjda med fyra poäng i helgens matcher.
Efter matchen var det resturangbesök och en oerhört trevlig kväll med Rasmus, Sanna och Jesper(tappen).
Rasmus blev ganska påpassad av fans under de knappa fyra timmar vi tillbringade Victory Wok i alkmaar.
Måndag morgon och hemresa! En fantastiskt trevlig resa som vi ska göra till tradition oavsett länder framöver!
Lite synd att kent och jag missade lördagens idrottsplatsstädning!!!

torsdag 12 april 2012

Sönerna och påhoppet på Åke!

Rasmus skadad är inte ett besked som man som farsa vill läsa på aftonbladets sportbilagas överskrift!
Ett sms svar att han skulle ringa idag var beskedet jag fick igår kväll. Att agenten tydligen vet mer är oerhört märkligt.
Heerenveen fick målvakten utvisad och straff emot sig direkt, ingen rolig start mot ajax. Och som vanligt när Heerenveen förlorar släpper de in fem mål! Fem förluster och 2x 1-5 mot PSV, 1-5 mot Twente, 1-5 och 0-5 mot ajax är siffror som jag aldrig upplevt för ett lag som trots allt är med i toppstriden! Viktor har bra form just nu!
Elfsborg ska försöka slå obesegrade Norrköping ikväll, en tuff uppgift! Hoppas David får mer speltid snart annars tror jag han ganska snart vill bli utlånad eller till sommaren såld! Man får acceptera att bli bänkad, men inte vara nöjd med det!
JIF har enligt ahonen inte någon bred trupp bara för att Åke får speltid! Märkligt uttalande att hoppa på en enskild spelare så!
Eftersom ahonen har full koll bör han begripa att vi rullar runt på spelare, så att så många som möjligt ska få speltid eftersom B-lagsmatcher är svåra att få till. Till dags dato har 24 man spelat minst 2-3 matcher och vi har ytterligare 3-4 som vi väntar ska komma igång av olika anledningar.

onsdag 11 april 2012

Klubbarnas hjärta och själ!

Det finns personer i en förening som oftast glöms bort eller inte hyllas ordentligt för sina insatser!
Lagledarna i småföreningarna!!!
Dessa personer som i massor av år och som överlever den ena tränaren efter den andra, men som alltid tar emot en ny med samma positiva inställning och som år efter år talar sig varma om sin klubb! De som blir mest besvikna av alla när deras lag förlorar.
De som tvättar, städar håller koll på allting som gör att den lilla klubben fungerar runt omkring själva laget och som agerar linjemän mm utan minsta krav på ersättning.
Varje förening som känner på sig att de försummar dessa krafter bör ta sig en rejäl funderare på hur de ska visa sin uppskattning för dessa fantastiska människor!
Jag vill ge mitt tack till följande personer för all hjälp och det arbete de gör i det tysta.

Kent Fransson    Johansfors IF
Kent Arnesson   Lindås BK
Antti Laurila     Emmaboda IS herr
Lars Erik Andersson  Emmaboda IS dam

lördag 7 april 2012

Div 6 Emmaboda och AZ

Efter att spelat bra i nästan samtliga träningsmatcher, trots förlust senast så gjorde vi igår en mindre bra insats mot Örsjö. Att förlora tillhör spelet och Örsjö var ett riktigt bra div 6 lag, vilket troligtvis gör att årets säsong i div 6 emmaboda blir kvalitativt en riktigt bra serie för att vara just en div 6 serie.
Det finns flera lag som satsat och vill avancera till femman, varav vi är ett. Kosta, Flerohopp,Örsjö.Lenhovda,skruv,bäckebo är några av lagen som visat att de har bra lag och som gör serien kul att spela i. Annars brukar det vara ett, två lag som vinner sina matcher med 8-9 noll, och där sedan innbördes möte avgör placering dessa emellan.
Både som tränare och spelare vill man ha bra och jämna matcher och det ser det ut att bli iår.

AZ fick verkligen en rejäl omgång av Valencia i torsdagens Europa League. 4-0 var siffror som var i underkant just i den matchen. Skillnaden var ungefär lika stor som Barcelona mot Milan. Barca skulle haft ett par straffar redan i Milano men fick dem nu istället. Det blir aldrig spännande att titta på barca, de vinner och har bollen 75% av tiden och gör lite som de vill och när de vill och då mot europas topplag i serie A, premier league mm. Lika stor skillnad är det tyvärr mellan trean i La liga och tvåan i Holland.

tisdag 3 april 2012

Fotbollen igång!!!

Fotbollen i detta land börjar nu på allvar! Allsvenskan har startat och superettan om en vecka, och sedan rullar det på division för division för att avslutas med div sex emmaboda fredagen den 27 april.
Johansfors har fram till dags datum haft en försäsong som sett riktigt bra ut. Tyvärr blev det en skada i går på gårdagens träning som vi verkligen hoppas inte är så allvarlig!
Senaste träningsmatchen mot div 4-laget Nättraby var på flera sätt en oerhört positiv insats, stark defensiv och ett omställningsspel där vi skapade en handfull kanonlägen att näta! Matchen mot Nättraby visade också att bredden i truppen finns och det brukar vara den som avgör en lång serie.
Allsvenskan började som väntat!
 Jag kan inte låta bli att förundras över svenska spels diktatorbeteende i samband med Åtvidabergs plojlåt. Att de har ett avtal med SvFF betyder tydligen att de ska bestämma allt, hoppas att Åtvid kan gå runt detta på något sätt!
I Holland så är toppstriden stenhård, sex lag inom fyra poängs marginal och både AZ och Heerenveen inblandade. AZ kan få det jobbigt mentalt med både serietopp och europa league. Viktor har börjat göra mål, och börjar han leverera mer nu på slutet så kan Heerenveen mycket väl nå en europaplats till 2013.