måndag 27 februari 2012

3-3!

AZ-Heerenveen 3-3! Viktor och Rasmus lagkaptener!! Stort.
Jag lyckades streama fram en någorlunda sändning, med bra korta stopp här och där. Men matchen var ganska intensiv där AZ var laget som tog tag i matchen från start. 1-0 till AZ var ganska logiskt och välförtjänt i Paus.
Heerenveen var bättre i andra,utan att komma upp i normal standard i passningsspelet. AZ bättre med bollenså det kändes inte rättvist när Heerenveen tog ledningen med 2-3 tio minuter från slutet. AZ:s kvittering kändes som ett rättvist resultat efter att de låg under så nära slutsignalen. Både Viktor och Rasmus bra med ett extra plus för Rasmus denna match.
Elfsborg verkar ha jobbat hårt med defensiven hitills, att hålla nollan borta mot FCK är starkt, att sedan göra ett gör att laget kanske blir mer stabilt 2012. Tyvärr var David sjuk och missade matchen på parken.

fredag 24 februari 2012

Zlatan får stå sitt kast!

Det är ganska märkligt hur alla rasar mot att avstängningsdomen mot Zlatan inte stannade på två matcher! I min värld så är det väl Zlatan själv som är orsaken, varför slå till en spelare i en situation som han inte ens är inblandad i från början? Eftersom det inte är första gången han är involverad i sådana situationer, så blir avstängningen därefter givetvis.
AZ avancerade till åttondelen via sammanlagt 2-0 på Anderlecht, och nu väntar Udinese.
På söndag är det stor seriefinal mellan nämnda AZ och Heerenveen, tvåan mot trean och en ny duell Elmbröderna emellan.
I den senaste upplagan av " proffskollen" på fotbollskanalen har alla fått sitt betyg nerskrivet utom Guidetti givetvis! anledningen är förstås att han endast lyckades få en fyra i betyg, vilket visar vilken positiv bild som hela tiden ska visas när media bestämt sig för att lyfta en speciell person oavsett yrke.
I den lokala fotbollen börjar det närma sig de första riktiga träningsmatcherna nu. I div 6 emmaboda blir det 2012 massor med kul matcher, någorlunda korta resor och flera matcher som kan klassas som miniderbyn. 2012 är det hårdsatsande Kosta IF som blir storfavoriter i emmabodasexan, med förhoppningsvis vi som en av utmanarna.

söndag 19 februari 2012

Ranelid,Heerenveen bäst! och lagfest.

Ranelid till final! Vem som helst kan ställa upp i melodifestivalen och vinna, du behöver varken vara sång eller musikbegåvad utan bara känd!
Samtidigt vore det oerhört roande att se en final i globen med de tre musketörerna Ranelid, Bananen och Flinck.

Guidetti tog av sig tröjan och fick rött kort, fel på reglerna såklart!

Heerenveen bästa laget i ligan efter nyår, full pott är starkt av ett litet lag med ett invånarantal som Nybro ungefär.
AZ vann med 1-0 hemma mot Anderlecht i EL, " vi hade tur som inte förlorade med 6-7 mål" sa Anderlechts tränare efter matchen.

Lagfest med JIF igår, från tidig morgon till sena kvällen. Mycket lek och en härlig stämning, sådant som bidrar med en gemenskap som är värdefull i en mindre förening som JIF. Tack för en bra dag Peter och Dennis.

tisdag 14 februari 2012

Artikeln bortplockad givetvis!!!

Första matchen spelad! 0-4 mot KFF:s PA, inget att säga om. Vi har inte många pass i benen ännu och absolut inte tillräckligt för att matcha ett ungt löpstarkt KFF.
Det positiva var inställningen att trots att vi hade det tufft konditionsmässigt så sliter vi hårt. Vi får se det som ett riktigt bra träningspass och jobba vidare.

Givetvis plockade Barometern bort artikeln där jag gav min syn på glasriket. Jag vet inte vilka påtryckningar de fick, men någon har sagt till tidningen att plocka bort artikeln! Märkligt eftersom alla andra om glasriket ligger kvar. Ge mig gärna en bra förklaring!

fredag 10 februari 2012

Elitsatsa kostar!

Har följt föräldrardiskussionen på Ahonens blogg och vill bara säga att föräldrar har givetvis rätt att få en redogörelse hur föreningen har lagt upp säsongen för aktuellt lag och vilka regler som gäller.
Men när det sedan kommer till vilka som ska spela matcher, eller vilket lag de ska spela i så är det respektive ledare som bestämmer och föräldrarna har inte ett skit med det att göra!
Kan man som förälder inte acceptera att ens barn inte får spela i det s k bästa laget eller placeras som avbytare får de nog fundera på att byta förening.
Diskussionen handlar här om pojkallsvenska spelare dvs 15-16 åringar!
Det viktiga i det hela är att redan från början tala om vad som gäller. Säger ledaren eller föreningen att bästa laget ska spela så får man finna sig i det, och då har varje spelare möjlighet att välja om han vill vara med på dessa villkor eller ej innan säsongen börjar!

torsdag 9 februari 2012

Glasets framtid!

Om du har ett företag som går back månad efter månad så kan du till slut inte hålla på längre. Därför tycker jag inte att det är konstigt att Torsten jansson måste göra åtgärder som förhindrar blodflödet.
Tyvärr drabbas ofta  någon eller några när ett företag tvingas minska sina utgifter. Jag kan tycka det är lite konstigt att flera hundra personer går in i en grupp som vill ha ett bruk kvar, samtidigt som dessa personer troligtvis inte stöttat sitt bruk med allt för mycket inköp genom åren.
Om alla som verkligen brinner för bygden och dess verksamheter också bidrog ekonomiskt emellanåt, så kanske olika företag inte hamnade i så stora svårigheter!
Det funkar inte att bara visa sitt missnöje när det nästan alltid är för sent, utan hjälpa till under tiden! Tyvärr kan inte kommunen gå in med 30-40 miljoner till alla brukssamhällen.
All negativ mediarapportering om glasriket gynnar inte försäljningen, tyvärr är det bara dessa krisrubriker som når ut i landet och inte det att det finns många mindre hyttor och butiker som kämpar vidare i glasriket! Glasriket är inte bara Torsten jansson, utan alla tillsammans, men det förstår tydligen inte de olika kommunalråden i Emmaboda, Lessebo och Nybro. De får panik när något negativt händer i Kosta/Boda eller orrefors, istället för i media poängtera mångfalden i glasriket och ge glasriket en positiv bild utåt! Nu är det istället glasrikets död som de hela tiden vill förmedla i pressen, besynnerligt!!
Glaset är inne i en svår tid, bruksglaset har svårt att konkurrera med IKEA ( som är en stor bov för många branscher ) och konstglaset kräver ganska stor plånbok tyvärr!
Vad gör vi när de som nu tycker att glaset är något speciellt inte lever längre? ( de som har det riktigt genuina glasintresset är ofta de som jobbat med glas hela sitt liv) Då är det en ny målgrupp som måste lockas att handla glas, de som inte bryr sig om vad designen heter, utan att glaset de köper är både fint,användbart och billigt! Vilka bruk kan konkurrera med IKEA? Man kan tycka att IKEA borde tänka på att de kör många företag i botten, men de bryr sig givetvis inte om andra!!

onsdag 8 februari 2012

Moderatförslag givetvis!

Hur tänker man när man lägger fram ett förslag om att man ska jobba tills man är 75 år? I min värld är det nog bara moderater som kan göra det. Allt beror på vilket arbete du har, jag tror t ex att det är tufft för en förskolearbetare att hoppa och skutta omkring bland barnen i 75 års åldern. Eller någon inom vården,med alla lyft mm. För ska du jobba efter 65 så ska alla jobba på lika villkor oavsett ålder!
Det faktum att alla blir äldre beror faktiskt på att många av de mest fysiska jobb har ersatts av robotar och andra maskiner.
Men detta är ett förslag från en man som aldrig behövt arbeta fysiskt. Jag tror att även de som arbetar med huvudet kan ha det jobbigt i 70-års åldern med alla dessa åkommor som drabbar hjärnan i hög ålder.
Detta innebär också att en elitfotbollsspelare bör kunna lira tills de blir ca 45 år utan problem!

söndag 5 februari 2012

Flinck och Bananen!

Golvet inlagt! Blev kanon och allt klart till AZ:s match mot Den Haag. Givetvis blev matchen inställd när jag bänkat mig för att äntligen kunna se en match från FHolland. Vädret är kylslaget i hela europa just nu, vi vaknade idag till 24minusgrader i nybro.
Gårdagen bjöd ändå på melodifestival nu när matchen blev inställd. Underbart att Flinck och Bananen gick vidare! När dessa två tillhör de bästa i sångtävling,då är det väl dags att sparka Björkman! Bara att hoppas att Flinck får åka till Azerbadjan för då kan vad som helst hända i den forna ryska staten.

onsdag 1 februari 2012

Vickes första mål! mm

Idag har vi målat om köket, inget stort projekt men det blev riktigt bra. Vi kommer fortsätta med att lägga in nytt golv, vilket kommer att göra köket som nytt!
Annars är måndag,tisdag,onsdag lediga dagar vid denna årstiden. Nu är man ganska förvånad att det kommer besökare till butiken varje dag. Jag menar vi är belägna i ett litet samhälle mitt i småländska skogen!

Igår gjorde Viktor säsongens första mål när Heerenveen avancerade till semifinalen via seger borta mot Vitesse med 2-1.
Ikväll var det AZ:s tur att bli semiklart,segern blev bara 2-1 hemma mot anonyma GVVV.
David och Elfsborg tillbringar just nu dagarna på teneriffa, och sämre kan man ha det!
Vi Johansfors kämpar på i vinterkylan, imorgon vet ingen om det går att träna i Emmaboda. Tanken är att första träningsmatchen ska spelas den 12:e februari, jag hoppas att flera spelare kommer igång nu,så vi kan ställa en tränad elva på benen mot KFF:s pojkallsvenskar.