söndag 29 januari 2012

John Guidetti!

John Guidetti är mer än värd en plats i nästa landskamp! Han har visat att han har näsa för målet och spelar just nu i en liga som är snäppet sämra än serie A.
Jag kan också tycka att Viktor är värd att titta på, spelar du alltid i ett topplag i en liga som är högt rankad i världen, och t o m är kapten så bör du vara aktuell för ett svenskt landslag.
I dagsläget skulle min EM trupp se ut som följer:
Isaksson,Wiland och Hansson
Lustig,mellberg,grankvist, majstorovic, Martin olsson, Jonas olsson och ekstrand
Sebastian Larsson, källström, Rasmus,  A.Svensson, Viktor, Wernbloom, Ekdahl och petter Andersson
Zlatan, Guidetti, Elmander, Toivonen, Hysén och Rosenberg

Tittat på vilken liga de spelar i och hur mycket de spelar!

torsdag 26 januari 2012

Rasmus, 14 mål på frisparkar!!

Johansfors IF har väl hamnat i en skaplig serie, tycker det ser bra ut både från det sportsliga till det avståndsmässiga. Kanske att Lenhovda kunde spelat åt Vetlandahållet och att Alsjöholm hamnat i vår serie.
Men som alla vet utgår allting från Jönköping, vilket betyder att de lägre divisionerna här runtomkring inte betyder så mycket för smff. För smålands ff är det ingen skillnad på öland eller nybro, utan här kan lagen placeras lite på måfå.

Sedan vet jag inte vem eller vilka som ansvarar för konstgräsplanen i emmaboda! men jag tycker att om du hyr planen så ska det vara plogat och klart när man kommer dit, om det inte kommer en decimeter snö samma morgon. Om det inte är fixat och klart bör någon meddela de klubbar som har träning! Alla bor inte i emmaboda! I söndagskväll var det bedrövligt underlag och det hade inte snöat under hela dagen.

Jag läste angående artikeln om Rasmus och hans frisparksmål, att vissa tvivlade på att han gjort så många mål om man backar fem år.
Men sett till säsongen 2008 fram till 2012-01 25 så har han sparkat in 14 frisparkar i mål! Tror att han är ganska ensam om den siffran.

Kalmar FF föll mot Öster i första träningsmatchen, inget konstigt med det! Träningsmatcher handlar mest om att hitta rätt i positioner offensiva som defensiva, få igång alla spelare, sedan är alltid mer energi för det lag som har lägst serietillhörighet.

söndag 22 januari 2012

Ranking av ligor

Nu är det väl dags att sluta jämföra de nordiska ligorna med Holland! Att Serie A är två placeringar före Holland är konstigt! Borde vara efter.
Ett urval av rankingen:
1 spanien
2 england

7 Italien
9 holland

21 grekland
25 turkiet
29 danmark
35 sverige
50 norge

Dags att sluta dissa holland nu kanske?

lördag 21 januari 2012

Reflektioner!!

Lite reflektioner på händelser som irriterar!

Resturangmomsen är väl jättebra för de som äger resturang! en halvering av momsen innebär mer vinst. Det blir varken fler arbetstillfällen eller lägre priser på maten. Varför inte sänka momsen för alla företag om myndigheterna tror på mer jobb och lägre priser?

Norge är förbannade för att Slovenien medvetet släppt in det antal mål som krävdes för att de själva skulle få så mycket poäng som möjligt med sig in i nästa runda av handbolls EM. Och? Nu är reglerna sådana i EM att man kan spela på andras resultat och att man får med sig poängen enbart från de lag som går vidare. Sloveniens beteende må vara sportsligt tveksamt, men de gör det för att få egen fördel och då skiter de givetvis i Norge.

Att jerringpriset kan vara så infekterat! Ett pris som folket bestämmer utgången i kan aldrig vara fel, eller? Media måste vara konsekvent i sitt tyckande, härom veckan var det en omröstning om Guidetti skulle vara med i EM truppen eller ej och då var folkets röster ett tydligt tecken på att han skulle med! Samma folk röstar även på jerringpriset och då bör det vara lika rätt, eller?

Att svenska spelare går ut i pressen och hotar med att byta landslag är fruktansvärt svagt! Det är faktiskt en hel del spelare som inte blir uttagna i landslaget. Om detta ska fortsätta anser jag att de som har fler medborgarskap redan från första samlingen på elitpojklägret ska bestämma sig för vilket land de vill representera. De ska inte få ta plats för andra spelare genom hela landslagstiden för att sedan tjura ihop när de inte blir uttagna bara för de tror sig platsa!!

Medias påverkan enorm tyvärr! Det senaste exemplet är att TV 4 bestämt sig för att visa alla John Guidettis matcher med Feyenoord. allt enbart för att mediadrevet tycker att han ska med till EM! Sjukt. Däremot gör han det bra och ska givetvis vara med i diskussionen, det är inte det jag har något emot. Fotbollskanalen kommer att skriva in honom i truppen, det funkar bara så!

tisdag 17 januari 2012

inomhuscup och Spa!!

Helgen som passerat har inneburit inomhuscup i emmaboda sporthall. En turnering som dominerats av hemmaklubben och Lindås genom alla år, men med vissa andra föreningar som vinnare ibland. För Johansfors del har denna turnering inte varit en av favoriterna, eftersom resultaten oftast varit ganska klena. En enda seger har det blivit och den var i slutet på 90-talet.
I år slutade det med en tredjeplats efter massor med dramatik i flertalet av matcherna. Från gruppspelet i lördags gick vi vidare som trea, bara målskillnaden bättre än Rödeby. Slutspelet på söndagen började med en svidande 0-3 förlust mot Lindås och efter att vissefjärda sedan spelat lika med LBK så var vi tvingade att besegra Vissefjärda i en avgörande drabbning. Det blev en 1-0 vinst och vi avancerade till semifinal mot Gullabo/Gullaboås, speltiden var nu 2x10 min. och vi spelade bra. Vi hade 1-0 i paus och det såg stabilt ut, men G/G lyckades vända och vinna med 1-2 i en tuff och bra match! Det blev till slut tredjeprismatch mot LBK, men denna gång var det vi som ville mest och vann med klara 5-0. Bra start på säsongen när nu utomhusträningen kör igång! Till sist Uffe Runesson, du gör ett kanonjobb!!
Igår åkte anki och jag på en spa avkoppling till Ronneby brunn. Fantastiskt skön att njuta av varma bad, bastu, bubbelpool först för att sedan äta en god trerätters och avsluta det med  en whisky av fin kvalitet. På vägen ner och hem hälsade vi på hos en god vän som äger en resturang i Backaryd! Lunch på nervägen och Kaffe på hemvägen! Och kanske en blivande kund!!

söndag 15 januari 2012

Tipselit förstör för många!

Det finns många olika åsikter när det gäller fotboll, inte minst när det gäller ungdomar. Det är trist att så många bra spelare tappar motivation och intresse när de som 15-16 åringar blir värvade in i tipselittrupp, bara för att två tre år senare måste tacka för sig och känna sig som en spelare som inte håller måttet!
Om dessa spelare istället kunnat fortsätta i sin klubb för att sedan jobba sig upp divisionsmässigt hade de fortfarande haft motivationen och hoppet kvar om att bli en bra spelare.
Nu tas det in en mängd bra spelare i det absoluta toppskiktet från distriktet utan tanke på personen i fråga! Man ser bara till klubbens bästa och struntar i att flertalet av spelarna som man ratar slutar med fotboll bara för att de tappat motivationen och glädjen, och då är de bara 18-19 år! Viktigt att inte bara se till den promille som lyckas ta sig igenom tipselitgallringen,utan även till de som man skickar bort som andra eller tredjesortering!
Hur många av alla tipselitspelare i Kalmar har spelat i A-laget genom åren? För det är väl så att man värvar in spelare för att de ska bli A-lagsspelare.
Viktor spelade div 3 och div 2 med Nybro, gick sedan till Falkenberg i SE och därefter till KFF och då som 21 åring.
David spelade också div 2 och 3 med Nybro, spelade sedan div 4 innan han hamnade i Falkenberg i SE. Kom till KFF som 24 åring!
Rasmus spelade div 5 i JIF och div 4 med EIS innan han kom till KFF som 17 åring ( inte till tipselit )
Jag tycker att unga spelare inte behöver gå till en storklubb för tidigt,är du bra så kommer chanserna ändå.

onsdag 11 januari 2012

Unga spelare!

Jag följer blogginläggen på far och son ahonens bloggar angående det faktum att de unga spelarna i KFF har noll förtroende från A-truppsledarna.
Det jag kan tycka är märkligt i sammanhanget är att det är Kalmar FF själva som värvar in unga spelare och ger dom utbildningen för att kunna ta steget upp i en allsvensk a-trupp! Som det fungerar nu så är det ett riktigt klent betyg på sin egen utbildning av spelare när så gott som 99% av alla inte lyckas ta en a-truppsplats.
Antingen är scoutingen bedrövlig eller får spelarna fel utbildning! Det kan tyckas märkligt att unga spelare i andra allsvenska klubbar får chansen i respektive A-lag. Det känns lite som om Kalmar mest plockar in spelare bara för att inte andra föreningar ska värva dem.
Att unga spelare tar en startplats är alltid kontroversiellt, du som ung måste alltid prestera bättre än de gamla stötarna annars får tränaren kritik från både fans och de äldre spelarna i laget, de som helst vill ha med sin kompis! Därför måste föreningen ha en policy som gör att de unga spelarna får chansen mer än en match, och då ofta i en cupmatch borta mot Kalix när ingen annan vill spela!
Jag vet själv när jag som tränare spelade med Rasmus från start i EIS 2003 och Daniel Ahonen i LBK 2006, vilket liv det blev på de äldre spelarna i laget som tyckte att de inte skulle vara med. Jag tror det fungerar så även i en allsvensk förening fast där är även fansen en krävande pusselbit.

måndag 9 januari 2012

Äntligen igång!

Det kändes oerhört kul och stimulerande att ta sig an ett lag igen! Två och ett halv år utan tränaruppdrag har på sitt sätt varit skönt, men nu var man lite sugen igen.
Resultaten för oss i Nybro open var väl inte som vi tänkt, men frånsett en period mot Pukeberg så är vi med och är närmast segern i två 0-0 matcher. Kul att se spelarna verkligen ta till sig och jobba som vi sagt innan varje match, det är inte alltid som det går in i alla öron.
Nu satsar vi vidare mot turneringen i emmaboda till helgen, tyvärr spelas den enligt futsalreglerna! Men det är bara gilla läget.
Nybro Open i all ära, en väldigt kul turnering,men givetvis ska NIF satsa på en elitturnering! Det handlar enbart om prispengarna. Du kanske inte får dit A-lagen,men däremot lite större lags u-lag. Kan Mariedal så bör man kunna locka dit lag till nybro. Publikmässigt bör man återgå till en ren kommunturnering och en länsturnering där alla lag från div 3 och neråt kan spela i.

onsdag 4 januari 2012

2011

Nytt år och nya utmaningar och händelser!
2011! Årets största händelser var utan tvekan mina två barnbarn, Alve och Hugo. Dessa två filurer ger en verkligen stor inre värme.
Flytten från glasbruksbyggnaden till ny lokal på bruksgatan har blivit en fullträff så här långt. Utvärderingen får dock vänta tills augusti månad är till ända!
Att kunna njuta av livet, ge och få kärlek är något som präglat året som gått!
Jag har bestämt att bli tränare igen! 2011 var det äntligen dags att få komma tillbaka till klubben som alltid varit nummer ett! Johansfors IF.
Sönernas välbefinnande och framgångar både i livet och på fotbollsplanen är och var verkligen kul!
Göran Lindqvist! efter tio år så har vi äntligen hörts av, fantastiskt kul!
Alla poängpokersegrar mot föräldrarna är inte att förglömma, det är de som gör att företaget överlever!