torsdag 29 december 2011

Aftonbladet!!

Aftonbladet skriver att Rasmus är klar för Manchester United! Sedan följer en följetong om han är bra nog osv. Är det inte märkligt att en spelare nästan måste be om ursäkt för att en tidning hittar på en lögn. Alla dessa självutsedda experter som tror sig veta exakt hur Rasmus är som spelare och var han skulle kunna platsa eller inte platsa. Senast var det " Bjärred" som aldrig varit någon stor lirare att uttala sig, patetiskt!

Igår avverkade jag första träningspasset med JIF, det var länge sedan och det var oerhört kul och stimulerande, trots att det endast var tolv som var omklädda och tränade.

måndag 26 december 2011

Julen nr 49!

Så har ytterligare en julhelg sprungit iväg! Helgen inleddes dagen innan julafton med en familjesamling hemma hos mina föräldrar med hela elmklanen samlad utom Rasmus och Sanna som tyvärr inte kunde.
Julafton tillbringades i Fiddekulla hos Ankis far med god mat, trevligt sällskap och presentutdelning. Vi fortsatte sedan till mitt föräldrarhem ett par timmar innan vi mycket nöjda anlände till Nybro igen.
På juldagen var det dags för Davids årliga inomhusfotboll! En brokig samling spelare med goda fotbollskvaliteter. Jag fick vara med och det var fantastiskt kul!
Annandagen har varit en slappardag med TVfotboll, shrek och nu blir det JVM!

onsdag 21 december 2011

bra! esteban

Dessa förbannade huliganer!
AZ målvakten gjorde det som andra måste göra med avskummet. I svensk media är det givetvis målvakten som är skurken!
Först är alla förbannade på huliganerna, sedan tycker man ändå att det är synd om dom när de får stryk!!

tisdag 20 december 2011

DN och SAAB!

Snart jul och man får träffa alla sina barn och barnbarn under en längre period, underbart! Tyvärr avslutade både Rasmus och Viktor serien med varsin förlust, 1-2 för AZ och otroliga 1-5 för Heerenveen. Nu återstår en cupmatch för lagen innan de drar norrut mot Småland.
I dagens DN läste jag att Rasmus rankas som holländska ligans bäste spelare! Det väger ganska tungt, men vissa kända fotbollssajter kommenterar inte detta överhuvudtaget, konstigt!
--- SAAB! givetvis en stor katastrof för alla inblandade, men jag begriper inte att de arbetslösa anställda är mer värda på SAAB än alla övriga arbetslösa. Om regeringen lade ner samma energi på alla som blivit arbetslösa skulle jag inte säga något. Vad f..n är skillnaden? Är det sådan skillnad på folk och folk?

lördag 17 december 2011

Kommunen igen!

Har inget emot Åfors, tvärtom givetvis ska bruket vara kvar, men som oftast är det ekonomi som avgör. Nu har emmaboda kommun skrivit ett öppet brev till Torsten Jansson och vädjat om att han ska avskriva tankarna på att släcka ugnarna. Nu är det väl bara så att kommunen bara kan slänga upp nya miljoner för att rädda Åfors! För det kan väl inte vara någon skillnad på bruk och bruk. Om emmaboda ska någon fördel av de turister som kommer till glasriket, så bör de jobba för de bruk som ligger i närheten!!
Likadant kan jag tycka att ett larm till Johansfors glasmuseum är akut! Varför struntar kommunen i det?

fredag 16 december 2011

KFF och EIS

Kalmar FF har verkligen sett om sitt hus! Som det ser ut nu så är det enbart nyförvärv av kvalitet som köpts. Man vet ju från tidigare år att köp från exotiska länder kan ta lite tid på sig att komma in i den rydströmska stan!
Jag tycker det är ett bevis på att KFF har en vilja att verkligen tillhöra toppen av svensk fotboll, och inte bli ett lag som är bra ett par tre år för att sedan försvinna ner i den fotbollsmässiga avgrunden.
Hoppas att Mattias Johansson får lite flyt igen! Har haft en del motgångar nu, både med U21,inställda proffsplaner och troligtvis missad A-landslagsplats! Han är i och för sig ganska ung, men man tål ändå inte hur mycket motgång som helst utan att det ger en viss hopplöshet i psyket, som kan påverka spelandet på planen och en del annat i förlängningen.
Emmaboda IS dam har äntligen lyckats få till sig ett antal mycket bra förstärkningar utifrån! Annars brukar det vara väldigt svårt för EIS att få spelare från andra klubbar som verkligen förstärker. De har trots det klarat sig otroligt bra med endast egna produkter!
EIS herr ser ut att få ett rekordungt lag 2012, kan bli tufft i det långa loppet, annars är det mycket positivt att  föreningen vill plocka upp sina egna talanger!
Jag tycker det är synd att föreningarna i kommunen är på ungefär samma nivå, det ger spelare som har en viss ambition svårigheter att komma vidare.

torsdag 15 december 2011

Idiotisk frimånad!

Hamréns januaritrupp innehöll inga direkta överraskningar, även om Claesson var en oväntad uttagning just nu. Däremot kan man undra varför man inte skickar enbart U21 laget? Eftersom de flesta spelarna ändå är därifrån!
Gerndts vara eller inte vara i landslaget är ointressant i sammanhanget! Är man dömd för kvinnomisshandel, eller något annat grovt så finns inga skäl som gör att han ska ursäktas och kunna spela för sitt land!
Vidare har media snöat in på Guidetti just nu! Det finns spelare som kanske inte är så tacksamma att prata med för media, men ändå bör ligga steget före vad det gäller en ev EM uttagning.
Måste ge Dennis beröm för arbetet med nyförvärv! Att kunna skaffa riktigt bra nyförvärv, samtidigt som man inte tappar kvalitet är en styrka när det gäller den lokala fotbollens idiotiska frimånad.
AZ spelar en viktig match i europa league ikväll! seger eller oavgjort ger avancemang.

måndag 12 december 2011

Tragiskt!

KATASTROF för glasriket!
Torsten jansson sågs som en frälsare när han gled in i glasriket i sin hyrda ferrari. Sex år senare har han lyckats rasera det småländska hantverket och har sina plussiffror på byxförsäljning istället!
Det är synd att så stora varumärken som Kosta-Boda och Orrefors ska behöva släpas i skiten under skorna på herr Jansson.

lördag 10 december 2011

allsbo och elmkross x 2

Allsbocupen på förmiddagen, var tvungen att se på hur mitt nya lag skulle genomföra årets sista tävling. Jag valde att avlägsna mig efter den dramatiska tredje matchen mot Orrefors, som slutade med en 5-4 seger i absolut sista sekunden och det var bara en seger mot skruv sedan var det semi som gällde. Men tyvärr blev det förlust mot seriekonkurrenten från kronoberg och Gullaboås knep semifinalplatsen istället och till slut seger i hela cupen! Annars var det kul att se JIF i de första tre matcherna. Annars inget upplyftande i övrigt under förmiddagens matcher.

Jag trodde att AZ skulle komma tillbaka efter storförlusten mot Heerenveen, ikväll 4-0 på de graafschap! De hade t o m råd att vila viktiga spelare inför avgörandet mot Metalist på torsdag.
Heerenveen fortsätter övertyga 5-0 borta mot excelsior är starkt. Viktor bytte efter en timme, hade lite knäproblem efter konstgräset.

fredag 9 december 2011

Kort och gott i julmånaden!

Det är ganska lugnt på alla fronter just nu, på jobbet är rusningen som förra året ungefär, dvs ganska måttlig.
Däremot är bytet av lokal ett enormt lyft för både oss personligen som företagsmässigt. Hoppas att folk hittar hit i sommar också, det är då som vi kan se om flytten är en för- eller nackdel ekonomiskt.

Fotbollen på lokal nivå är inne i sin värsta tid! Den s k frimånaden är ett fördärv för alla småklubbar. Efter den 15:e december vet jag om JIF har några spelare eller ej, det är ju trots allt så att de allra flesta spelare som lämnar en förening väntar till den sista dagen för övergång. Hoppas att det kommer fler än som lämnar!!
Det lilla upptaktsmötet i onsdags såg ialla fall positivt ut.

I holländska ligan är det som alltid störst fokus på storheterna Ajax och PSV. Men framförallt ajax har det väldigt jobbigt iår, laget räcker inte till defensivt och får därmed en jobbig vårsäsong om de ska klara en europa league plats! Jag tror att det blir en duell mellan PSV, AZ och Twente om första platsen och att Ajax, Heerenveen och Feyenoord får tampas om platserna bakom.

Att England tappar lag i mästarcupens slutspel är inte speciellt förvånande! Det är svårt att hålla samma höga kvalitet år efter år. Tittar du på Italien har de haft en svag period i 5 år minst. Tyskarna hade flera år bara Bayern och spanien har väl nästan alltid haft bara Real och Barca.

Intressant debatt angående OAIK:s match mot Nybro IF för en vecka sedan. OAIK var väldigt bleka och i mina ögon fanns inte någon spelare som stack ut i jämförelse med nybrospelarna! Nybro var det bättre laget i 60-70 minuter. I nybro var det flera spelare som såg pigga ut, och laget såg mycket mer homogena ut än under hela förra säsongen. Lite äldre och mer erfarna spelare kommer göra truppen gott 2012. Jag hade förväntat mig mycket av skyttekungen i OAIK, men var han med i matchen?

söndag 4 december 2011

Viktor segrare!

Det är stort att bevittna sina söner spela fotboll. Numer kan det ibland vara svårt att följa alla matcher live. Idag var det stormatch för mig! Heerenveen mot AZ, tillika en holländsk toppmatch. Att matchen skulle få den utvecklingen den fick, var det nog inte många som trodde.
Heerenveen krossade AZ med hela 5-1, efter en oerhört inspirerad insats. Viktor gjorde en stark match och tillhörde planens bästa, även Rasmus var bra, en av få i AZ. Rasmus såg bättre ut idag jämfört med MFFmatchen i onsdags.
Jag tror att AZ är på spåret igen redan till helgen, Heerenveen hoppas jag inte får hybris nu!