söndag 25 september 2011

Matcher med olika Elmfacit!

Viktor hade en tung lördagskväll! Fick gå ut i halvtid med en bristning baksida lår. Då ledde Heerenveen med 1-0, men matchen slutade 1-1.
Tungt att åka på en sådan skada när man är i bra form, det är väl tur att det kommer ett landslagsuppehåll snart.

David och Elfsborg fortsatte sin svaga bortatrend, 1-2 mot Mjällby är inte ok när man krigar för ett guld. David gjorde en skaplig match och var inblandad i en del farligheter.

Rasmus klättrar i skytteligan via ett frisparksmål som betydde 1-1 mot Feyenoord, hans femte för säsongen! Matchen vanns med 2-1 och nu leder AZ serien. Guidetti utbytt utan att synas! Wernblom varnad givetvis!

fredag 23 september 2011

Reflektioner

Cornelsen sa i Barran att det saknades spelare i de viktiga matcherna!

Satsa långsiktigt har ingenting med hur dagens seniorlag satsar! Nybro IF tror tydligen att de själva kan välja när de ska avancera i seriesystemet.

David som central mittfältare! Inte alls dumt, han har de kvaliteter som krävs utan tvekan!

Bodasatsningen har en konstig utveckling! Förra året under sommarmånaderna 40 000 besökare,i år 13 000! en minskning med 27 000 personer. Det är nog dom som kommit till oss!

tisdag 20 september 2011

Slutspurt mm.

Varför måste Johansfors falla i de viktiga matcherna år efter år?
Skrämmande att läsa att det alltid saknas många spelare när de viktigaste matcherna spelas!

Topptippade Gullabo/Gullaboås har haft en höst som är högst medelmåttig!

EIS dam kommer att ta klivet upp i division två till nästa säsong, strålande gjort! stort grattis Magnus med tjejer!

Nybro IF VILLE inte gå upp i tvåan! Varför spelar man fotboll i seriesammanhang? Det fungerar inte så att man kan välja när man ska gå upp en division!

AZ har börjat serien på ett sensationellt bra sätt! Sedan de vann ligan har de nästan bytt ut hela laget, trots det levererar de varje år. Starkt! Rasmus är i kanonform och dominerar på sin defensiva mittfältsposition.

Och när vi diskuterar defensiv dominans, så har Viktor samma position i Heerenveen. Även han gör bra matcher nu, samtidigt kapten med pondus!

David måste fråga sig vad som krävs för att få spela i Elfsborg? Målskytt två matcher i rad, för att sedan var petad i två raka förlustmatcher! Har ett lag för mycket alternativ att spela med har tränarstaben den svåra rollen att välja rätt elva. Om man haft sådana problem som tränare! En annan har varit glad att elva man dykt upp till matchstart.

torsdag 15 september 2011

Lek eller???

Nybro IF har lite att jobba med. Jag har varit ungdomstränare mellan åren 1991-2000 och har sett föräldrar bära sig sjukt illa åt mot sina bollspelande barn.
Barn som i åtta,nio årsåldern blir utskälda av sin pappa för det stackars barnet inte är bra nog i pappans ögon. Att tvinga sitt barn att vara bra, bara för att du själv misslyckats bli en fotbollsstjärna är oftast det som ligger bakom pappans enorma prestationskrav på sin åttaåring!
Som ledare för smålandslaget hamnade vi ofta i en situation när papporna talade om för just sitt barn hur han skulle spela. Eftersom det oftast finns spelare med flera olika nationaliteter i ett lag, blir det problem för en ledare om varje barn måste lyssna och lyda sin pappa.
Därför kan det uppstå stora problem om ett barn blir bänkad eller borttagen från laget, flera pappor klarar inte av det utan kan ställa till stora scener som verkligen inte gynnar det egna barnet, och som oftast skäms för sin förälder i en sådan situation.
Det är jäkligt viktigt att ledarna får stöd och att övriga föräldrar visar vem de stöttar i en sådan situation. Man ska inte behöva porta föräldrar från att titta på sitt eget barns fotbollsspelande! eller?

tisdag 13 september 2011

Lite semester i Holland

Anki och jag startade resan mot heerenveen i torsdags eftermiddag för att övernatta på Ibis hotell i malmö. Just ibis gav lite nostalgiska minnen av ett träningsläger med Emmaboda IS som jag hade när jag tränade dem 2004. Billigt, bra beläget nära Malmö stadion.
Vi fortsatte resan tidigt fredag morgon, efter ett par stopp på vägen anlände vi till Heerenveen och till Vicke, Emma och Hugo vid halv sextiden på kvällen.
Det var härligt att träffa alla, men speciellt Hugo blev lite extra uppvaktad givetvis. Vi bevittnade träningen innan match på lördagsförmiddagen i strålande sol och 25 grader varmt. På kvällen bjöd jag övriga på en trerätters meny.
Natten till söndag var det ett av de värsta åskvädren jag upplevt, för att morgonen därpå var som bortblåst och en ny härlig dag vankades.
Söndag och tidig match för Heerenveen, redan 12.30 var det avspark mot lokalkonkurrenten Groningen. Viktor är numer lagkapten och fick inleda med att skaka hand med Petter Andersson, lagkapten i Groningen. Plus att han fick hälsa på den domaren som felaktigt visade ut honom mot NEC. Domarens kommentar var" vi börjar väl om från början " vilket viktor höll med om.
Vicke är defensiv central mittfältare, varifrån han styrde upp lagets defensiv totalt. Han höll sig i mitten och stängde effektivt alla ytor centralt. Det negativa är väl att det offensiva spelet hämmas en aning, men i lagets situation är det viktigare att det defensiva börjar fungera.
Han fick avsluta matchen som mittback efter en skada på en ytterback och gjorde även det bra. Måste säga att han är en riktigt bra lagkapten, med pondus och utstrålar en stabilitet som kan vara till stor nytta för laget framöver. 3-0 seger utan problem.
Efter matchen käkade allihop ute, innan vi började hemresan sen eftermiddag.
Vi åkte i ca tre timmar innan vi stannade och övernattade på ett litet motell, för att tidigt måndag morgon fortsätta mot burg för lite shopping av öl och vin mm. Klockan sju var vi åter i nybro efter några fantastiskt trevliga dagar i Heerenveen.
På lördagskvällen vann AZ sin hemmamatch mot Vitesse med klara 4-0. Rasmus som verkligen är i stöten, gjorde ett mål och assisterade till ett. Jag kan tänka mig att MFF kan få det tufft på Torsdag kväll.
David var placerad på bänken när Elfsborg havererade mot GAIS! Han fick komma in när det redan var kört, vilket han troligtvis inte är särskilt nöjd med!

onsdag 7 september 2011

sport som berör

Fotboll är en sport som berör. Det är märkligt hur vi ser på prestation, vi kan sitta och tycka att sverige är ganska kass som inte gör mål mot san marino, trots total dominans och skapande av målchanser. Vi tycker det är svagt spel trots seger med 5-0 till slut.
Nästa match är vi totalt utspelade men lyckas vinna med ex 1-0 mot ett bra lag, då är det viktiga resultatet!
Vi har väldigt svårt att se att i varje match är det en kamp utöver målen, ibland bra prestationer ibland sämre men att bara gå ut på en plan och göra mål är inte lätt, det vet alla som spelat fotboll oavsett nivå.
Sverige är bra, men inte på samma nivå som Holland med flera, vi kanske ska vara lite nyanserade ibland!

söndag 4 september 2011

Barnbarn!

Fantastisk trevlig helg! Först var det kul att se att Rasmus gjorde en så stark insats mot Ungern i fredags. Han visade hela det register som gör att han är en riktigt stor fotbollsspelare.

Nästa trevlighet var att familjen David, Minna och Alve hälsade på! Det är alltid oerhört kul att träffa de sina.

Igår var det första gången jag träffade barnbarn nummer två. Vi var på öland hos mina föräldrar tillsammans med Viktor; Emma och lille Hugo! Underbart att träffa alla och få hålla Hugo hela kvällen.

Nu är det så att anki och jag redan nästa veckoslut åker ner till Holland för att besöka Viktors familj igen, ska bli trevligt och skönt med några fridagar.

torsdag 1 september 2011

Nu räcker det!!

Zlatan börjar vara alldeles för mycket!
Jag vet inte hur han behandlades som ny i landslaget, men jag tror inte att han fick ta emot skit via sms av den spelare som ska vara kapten för laget. Enligt mitt sätt att se det är det helt förkastligt att någon kan bete sig så mot en annan medspelare!
Jag undrar om Messi eller Xavi beter sig lika grisigt åt mot sina landslagskamrater? Och i dessa fall snackar vi verkligen stjärnor!!
Man måste ändå förutsätta att de spelare som är uttagna i ett landslag har de förutsättningar som krävs att själva utvärdera sin match. Jag är ganska övertygad om att alla spelare vet sin egen kapacitet, och behöver inte läxas upp av någon som satt sig själv på alldeles för höga hästar!