torsdag 28 juli 2011

Underbart besök och tarvligt bodasätt!

Davids olycka i matchen mot Djurgården blev istället ett trevligt besök av hela familjen hos oss på bruket. Fantastiskt trevligt att träffa dem och speciellt Alve! En välväxt liten krabat som alltid är nära till skratt.

Nu har Boda gått lite väl långt i sitt agerande! När turister frågar var Johansfors ligger så svarar de att vi inte finns! Fruktansvärt dåligt!!! Men vi är tyvärr inte förvånade över deras sätt. Övriga bruk försöker hjälpa och vidarbefodra kunder till varandra om turisterna frågar.

söndag 24 juli 2011

Jobb,fotboll,barnbarn,flytt och tragedi!

Det händer en hel del just nu! Mycket att göra på jobbet, vilket är kanonkul att jämföra med den mer än lovligt lugna perioden januari-mars.
Jag förvånas att så mycket folk hittar till en liten håla som Broakulla, folk kommer ifrån Belgien,Tyskland,Schweiz,Danmark,Italien,Frankrike,Ryssland,Norge,Finland,Holland mm. Att Johansfors trots allt har ett skapligt uppbyggt varumärke när det gäller glas bevisas verkligen under sommarmånaderna.
Nu är det för all del inte hundra procent kunder, men skapligt trots allt. Men man kan helt klart konstatera att fanns inte toaletter i shopen så skulle flertalet göra i byxorna. " finns det någon toalett?" det är den frågan som de flesta besökare ställer!
Jag har hunnit bli farfar igen! Viktor och Emma har fått en liten kille på ca fyra kilo, det är en oerhört tillfredställande känsla att få ett barnbarn!

På fotbollsfronten händer det inte mycket i sverige, allsvenskan rullar på utan speciellt mycket överraskningar.
David börjar hitta rätt, men det var ingen överraskning för mig. Bara en tidsfråga innan han skulle komma ifatt.
Kalmar har som vanligt trubbel med brassar som tror de är världsstjärnor och divar sig!
Helsingborg tror de är bäst i europa som vanligt! Glömmer gärna att de bara vunnit SM en gång.

I Holland är det försäsongsmatcher som gäller, I heerenveen har viktor gjort en bra försäsong, och troligtvis blir det ännu bättre nu när en liten Hugo väntar efter matcherna!
AZ ser starka ut, Rasmus har spelat en halvlek i varje match för att spara sin fot. men även han ser stark ut och igår kom säsongens första mål.

Johansforshyttan ser i dagsläget ut att inte få vara kvar i Broakulla efter den sista september! Är det någon som har en lokal ledig är vi intresserade. Anledningen är att de nya ägarna tänker sig en butik med helt annan inriktning! Typ rompraliner och romglass!

Till sist det tragiska i Norge! Det är ofattbart att det finns människor som den här Brejvik. Det går inte att skydda sig eller andra mot sådana monster till personer. Ett varmt deltagande till alla anhöriga!!!

fredag 15 juli 2011

Kort och gott!

Tufft att hinna med att blogga nu när det är full fart på jobbet!
Här kommer ialla fall några funderingar jag haft under veckan.

Hur kan det vara en nyhet för Barometern att Boda haft 200 kunder och ca 700 besökare en dag mitt i sommaren?

Igår lyckades vi sätta försäljningsrekord sedan starten 2009!

Om du inte får vara med i landslaget! byt landslag. Om du funderar på att byta landslag och inte platsar i sverige är det nog viktigt att det nya landslaget heter Andorra, San marino eller liknande!

Eric Amarillo!! Karln förstör för alla killar! Vilken taktik ska man nu ta till?

Glasblåsningen igång i Johansfors, kul!

Spännande att se hur många spelare som säljs nu när fönstret öppnar. Enligt media bör det bli ett tjugotal, där var och en säljs för ca 15 milj. i snitt!

Ha en fortsatt trevlig sommar!!

lördag 9 juli 2011

Fysik mot teknik 0-1!

Igår skulle gruppettorna england och tyskland avancera till semifinal. Det fanns liksom inget annat för alla som begriper fotboll. Det är bara det att oftast finns det motståndarlag som också vill vidare. I ett VM finns inga givna matcher, speciellt när man kommer in i slutspelet.
Jag såg inte Frankrike gå vidare, men tydligen var de det bättre laget. Japans seger mot Tyskland var hur rättvis som helst, japnskorna gjorde nästan som de ville när de hade bollen. Jag har sällan sett ett så favorittippat lag bli så utspelade som tyskorna blev igår. Kul att se så bollskickliga spelare som de japanska,tyskorna såg ut som stora orörliga kolossor i jämförelse.
Det är faktiskt inte omöjligt att alla grupptvåor avancerar vidare från kvarten och när hände det i ett VM förut?
Sveriges damer har samma problem som herrarna i matcherna, svagt passningsspel där bollhållaren alltid hamnar i tidsnöd efter tre,fyra pass inom laget. I jämförelse med många andra nationer ser det ofta ut som svenska spelare helst inte vill ha bollen. Rörelsen utan boll blir efter en stund obefintlig och det är ett tecken på rädsla att göra bort sig, att göra fel.
Det är detta som gör att fler och fler spelare med invandrarbakgrund dominerar våra yngre landslag. Dessa spelare tänker annorlunda, de älskar att ha bollen och helst aldrig ger ifrån sig den. Fram för modigare spelare!

Angående gårdagens förlust!!

Att vinna är inte allt, ibland är det till och med lite bättre att förlora. Jag hade turen att förlora Johnnys och mitt delmål i att gissa plats i allsvenskan när hälften av matcherna spelats. Måste bara berätta att den mannen har en hel del oanade talanger och nu har han även visat att han är en riktig mästerkock, något som kommer att utnyttjas med jämna mellanrum av mig. Fick mig serverad en förträffligt god 3-rätters meny med tillhörande viner. Dessutom lyckades han hålla köket skinande rent och inte heller fanns det någon kvarlämnad disk i diskhon. Nu hoppas man bara att alla fotbollslag spelar tvärtemot vad jag tippat, så att jag får njuta av ännu en 3-rätters meny när SM-guldet är utdelat./ Anki           

fredag 8 juli 2011

Fredagsmys!

Anki och jag har tippat varsin allsvensk sluttabell för 2011. Den som har flest rätt får göra en trerätters meny att bjuda förloraren på. Detta gäller även efter halva säsongen, och nu efter femton spelade omgångar var det jag som stod som segrare! Jag vann med 2-1, mina rätt var sjuan GAIS och fjortondeplacerade Trelleborg, medan ankis turrätt var tvåan Elfsborg.
Min meny kommer att se ut så här: förrätt Räktartlett, varmrätt Helstekt fläskfilé med krämig potatisgratäng och som efterrätt blir det Lime pannacotta. Givetvis med tillhörande vin och öl.
Så kan det gå trots att man försöker tippa så fel man kan!!

tisdag 5 juli 2011

Ociviliserade skitstövlar!!

Jag tycker det ska till kafttag mot publik som bär sig illa åt! Om det är riktat mot domare, spelare eller andra funktionärer så skall det beivras! Jag tror inte det skulle vara accepterat av samhället att du klev in på en valfri arbetsplats och började skrika könsord eller andra mer eller mindre vulgära uttryck till en person.Vad är skillnaden? Vi kan inte skylla på 08:or hela tiden, även om de är extremt osympatiska på fotbollsmatcher. Det händer även i lokala division sexmatcher att publiken öppet kaftigt hånar motståndare och domare.
Du måste tåla det som fotbollsspelare säger man, varför? Fotbollsspelare är människor som givetvis tar illa vid sig av andra människors påhopp. Man säger att det är spelaren man häcklar och inte den enskilde människan, hur ser du skillnaden på en person om det är en spelare eller bara en människa!
Jag uppmanar verkligen folk som ser och hör idioter på matcher att säga ifrån. Hur skulle dessa gapande fån reagera om deras egna barn blev utsatta för samma förnedrande rop?
Jag förstår Gerndts agerande efter matchen igår! Fler skulle öppet vädra sitt missnöje mot publiken!

lördag 2 juli 2011

Livegna??

Jag kan konstatera att många tycker det är fel att en fotbollsspelare lämnar en förening gratis. Jag kan tycka att lyckas en förening få bra betalt för en spelare, så är det bra givetvis men jag kan däremot inte tycka att en ny arbetsgivare ska betala pengar till den gamla vid arbetsbyte! Jag tror inte att exempelvis Flygt skulle betala en stor summa pengar till Kährs om en anställd byter jobb.
Skulle det vara så att den nya klubben får betala ex 10 miljoner för en spelare, så anser jag att moderföreningen skulle få betydligt högre ersättning än nuvarande minimala procentsats. Många gånger har grunden för en spelare att lyckas skapats redan de första femton åren.
Jag hoppas att fler och fler spelare får den unika chansen att lämna en förening utan ersättning om de fullföljt sitt kontrakt. De spelare som vill lämna under kontraktstid måste givetvis en ev ny klubb betala för.